“*****
טוב, תפסתם אותי. הנה, מודה בהכנעה, בפעם החמישית, אולי. אני אוהב את החרא הזה.
אוהב, כמו שאני אוהב, נגיד, צ׳יפס. כי הצ׳יפס שגרג הורביץ מכין, הוא וואחד צ׳יפס, בסט אוף דה בסט, אייל שני סטייל. כזה שמזמינים בקול מהוסה למנה עיקרית כשיושבים בבית רומנו. עשוי מתפוחי האדמה הנכונים, טיגון כפול, כל הג׳אז הזה. פירה צהבהב מבפנים, חום בהיר וקראנצ׳י בחוץ. ואז מלח מלמעלה, או צ׳דר מגורד אם בא לך להשקיע, ותלוליות שוות של קטשופ ומיונז. אוכל עילי זה לא, אבל זה גם לא ג׳אנק פוד, הו לא. וזה גם טעים פחד.
הספרים האלה, לרוב, הם מין גילטי פלז׳ר זול מהסוג שעושה לך צרבת, אבל כנראה שגרג הורביץ הוא לא רק חתיך-על ובוגר הרווארד ואוקספורד, יעני להביא הביתה לאמא, הוא גם יודע לכתוב. אז נכון, אלה ספרי מתח מהז׳אנר שאפשר לצקצק עליו באנינות אבל גם לקרוא אותו עם פנס מתחת לשמיכה כדי שאשתך לא תדע שאתה לא ישן.
השנתיים שלוש האחרונות לא היו קלות במיוחד בשבילי, טו סיי דה ליסט, ובנוסף לכול גם העמידו בפניי מחסום קריאה אימתני שלא הצלחתי לדגדג כמעט בכלל. אבל גרג-הורביצים - קראתי איזה חמישה. כשאני קורא את הספרים האלה, נפתח בפניי שער זמני לימים שהייתי קורא לפני שנפל לי כל השיט של החיים על הראש. אני קורא על עלילותיו של האיש המומצא והמופרך משומקום, אוואן סמוק, ולא חושב על הילדים שלי ועל הבריאות ועל הפנסיה ועל מי בכלל יגיע לפנסיה ועל הפרנסה ועל הקורונה ועל הפוליטיקה ועל ההורים המזדקנים ועל כל יתר הדברים שמסתובבים לי מסביב לראש כל רגע ורגע בחיים שלי. אני פשוט נכנס, כמו פעם, לעולם אסקפיסטי של כלום. של אני, וצ׳יפס, עם קטשופ ומיונז. ואולוהים, כמה שזה טעים. קלוריות שמלוריות.
יצא שדילגתי על ספר מספר ארבע בסידרה, אבל היה במבצע בסטימצקי, אז יאללה. המשך עלילותיו של ״יתום X", הפעם דווקא במינונים יותר מוצלחים של בולשיט, פאתוס ומתח. לקחתי אותו ואת יו נסבו החדש. כשהכנסתי את היד לשקית, זה מה שיצא, ושתיתי אותו ביומיים תוך כדי לחץ היסטרי בעבודה וצינון אימתני. אם זה לא תו איכות, אני לא יודע מה כן.
חמישה כוכבי ז׳אנר.
*****”