![]() |
|
|
תקציר הספר
דוחול ספדי, הבעלים והשף של מסעדת "דיאנא" הנצרתית, דור שישי בעיר
הגלילית, דור שני במטבח המקצועי ובן לשושלת בשלנים ובשלניות, הידועה
בכישוריה הקולינריים ובאוכל המשובח שעולה על שולחנה.
מיכל וקסמן, בשלנית וכותבת אוכל, מחברת רבי המכר "טעמים ראשונים",
"ארוחת ילדים" ו"בואו לאכול". בעלת הבלוג הפופולרי "בואו לאכול" וטור שבועי
בערוץ האוכל של .ynet
יחד עם נשות המשפחה הם בילו ארבע עונות במטבח הביתי של משפחת ספדי
בנצרת, מילאו צלחות וסירים במטעמים מהמטבח הערבי המסורתי )כאלה
שלעתים נדירות, אם בכלל, פוגשים במסעדות) ותיעדו את תהליך ההכנה שלהם
בפרטי פרטים, כדי שגם אתם תוכלו לשחזר אותם במטבח הפרטי שלכם.
מכל תרבויות האוכל שהתערבבו וצמחו בארץ הזו, המטבח הערבי הוא זה שנבנה
והתפתח בה לאורך דורות – מחובר לאדמה, לאקלים, לחילופי העונות – ומבטא
זיקה תרבותית, היסטורית וחברתית לזמן ולמקום הזה שכולנו קוראים לו בית.
הגלילית, דור שני במטבח המקצועי ובן לשושלת בשלנים ובשלניות, הידועה
בכישוריה הקולינריים ובאוכל המשובח שעולה על שולחנה.
מיכל וקסמן, בשלנית וכותבת אוכל, מחברת רבי המכר "טעמים ראשונים",
"ארוחת ילדים" ו"בואו לאכול". בעלת הבלוג הפופולרי "בואו לאכול" וטור שבועי
בערוץ האוכל של .ynet
יחד עם נשות המשפחה הם בילו ארבע עונות במטבח הביתי של משפחת ספדי
בנצרת, מילאו צלחות וסירים במטעמים מהמטבח הערבי המסורתי )כאלה
שלעתים נדירות, אם בכלל, פוגשים במסעדות) ותיעדו את תהליך ההכנה שלהם
בפרטי פרטים, כדי שגם אתם תוכלו לשחזר אותם במטבח הפרטי שלכם.
מכל תרבויות האוכל שהתערבבו וצמחו בארץ הזו, המטבח הערבי הוא זה שנבנה
והתפתח בה לאורך דורות – מחובר לאדמה, לאקלים, לחילופי העונות – ומבטא
זיקה תרבותית, היסטורית וחברתית לזמן ולמקום הזה שכולנו קוראים לו בית.
פרסומת
©2006-2023 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ
צור קשר |
חנויות ספרים |
ספרים משומשים |
מחפש בנרות |
ספרים שכתבתי |
תנאי שימוש |
פרסם בסימניה |
מפת האתר |
מדף גדול מדף קטן |
חיפוש ספרים