ריח של לחם חם - על יוצרים ויצירות / בן-ציון יהושע

ריח של לחם חם

על יוצרים ויצירות

בן-ציון יהושע

The aroma of fresh-baked bread - creators and creations

יצא לאור ע"י הוצאת בציר ירושלים, בשנת 2010, מכיל 368 עמודים, ספרות » תיאוריה וביקורת ספרות







ללא דירוג ללא דירוג
0 בנים   0 בנות
498 התעניינו בספר


תקציר הספר
'ריח של לחם חם' יכול להשתוות רק לריחו של ספר או כתב-עת, שיצא זה עתה ממכבש הדפוס. ארבעים שנה חלפו מאז הופעת ספרו הראשון של הסופר והחוקר בן-ציון יהושע - 'צוות אב' (1969). 'ריח של לחם חם' (2009) הוא ספרו העשירי. מזה יובל שנים רואים אור סיפוריו, מאמריו ומחקריו מעל כתבי-עת בארץ ובחו"ל. זירת ההתרחשות של הרומנים וקובצי הסיפורים שלו היא ירושלים עירו - צור מחצבתה של אמו. מחקריו מוקדשים ליהודים במרכז אסיה ובמיוחד באפגניסטן - משם עלה אביו. בשנת 1992 יצא לאור בהוצמאת מוסד ביאליק מחקרו רב-ההיקף 'מנדחי ישראל באפגאניסתאן לאנוסי משהד באיראן', שהיה לספר יסוד בחקר התחום.
בחלקו הראשון של 'ריח של לחם חם' כונסו מאמרים ורשימות, שנכתבו על ספריו מאז 1969 ועד היום. בחלקו השני של הספר נכללו מאמרים ומסות, שנכתבו לאורך השנים על ידו והוקדשו לסופרים, משוררים וחוקרי ספרות. כינוסם של המאמרים משקף את התפתחותה של יצירתו לאורך השנים ואת ה'אני מאמין' הספרותי, המחקרי והחברתי של המחבר.



פרסומת

בן-ציון יהושע (סופר על המוקד)
בן-ציון יהושע, סופר וחוקר הקהילות היהודיות של מרכז אסיה. עטור פרסים. יו"ר "יהודי אפגניסטן בארץ ובתפוצות". חרש ברגליו את המרחבים של מרכז אסיה בשליחות המדינה וכמורה דרך. פרסם רומנים, סיפורים קצרים ומאמרים בספרות יפה, לצד ספרי מחקר ומאמרים על יהודים ועל עמים במרכז אסיה. נולד בירו... המשך לקרוא






©2006-2023 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ