![]() |
|
|
תקציר הספר
הממצאים המדעיים של מחקר סין אינם מוטלים בספק ותוצאותיו הן חד-משמעיות: תזונה עתירת מזונות מן החי מגדילה בצורה דרמטית את הסיכון להשמנת-יתר ולמחלות כרוניות רבות, כמו מחלות לב, סרטן וסוכרת.
"הספר יעזור לכם לקחת אחריות על חייכם ולהקטין את סיכוייכם ללקות במחלות העיקריות של החברה המערבית, כמו מחלות לב, סרטן, סוכרת והשמנה וגם לשמור על תפקוד מוחי תקין בגיל המבוגר. מי שכבר מתמודדים על מחלת לב, ימצאו בספר אלטרנטיבה מצוינת להתערבויות חודרניות המוצעות על-ידי הרפואה הקונבנציונלית. מי שמתמודדים עם עודף משקל, ימצאו בספר גישה מרעננת להתמודדות עם הבעיה בלי לספור קלוריות." ד"ר דן קרת, מתוך ההקדמה לספר
מחקר סין, שנערך על-ידי אוניברסיטת קורנל, אוניברסיטת אוקספורד והאקדמיה הסינית לרפואה מונעת, תיעד במהלך שנות ה-80 וה-90 של המאה הקודמת, את הקשר בין הרגלי תזונה, מאפייני אורח חיים, תחלואה ותמותה. הוא נעשה בקרב 6,500 איש ב-65 מחוזות בסין ומצא למעלה מ-8,000 התאמות סטטיסטיות משמעותיות בין הגורמים שנבדקו. בהיותו המחקר התזונתי המקיף ביותר שנערך אי-פעם בעולם העניק לו העיתון "ניו-יורק טיימס" את הכינוי ה"גראנדפרי של האפידמיולוגיה".
מסקנות המחקר הצביעו על מסקנה מובהקת אחת: שכיחות המחלות הכרוניות הייתה הגבוהה ביותר בקרב אנשים שהרבו לצרוך מזונות מן החי (בשר, חלב ומוצריו, ביצים ודגים). יתר על כן, אפילו לצריכה נמוכה יחסית של מזונות מן החי היו השפעות שליליות. לעומת זאת, אנשים שצרכו את הכמות הגדולה ביותר מזונות מן הצומח היו הבריאים ביותר ונטו פחות לפתח מחלות כרוניות. תוצאות מחקר סין תואמות לחלוטין מחקרים רבים בבני אדם ובבעלי חיים, שהוכיחו כי תזונה צמחית מגוונת מספקת לאדם את כל רכיבי התזונה החיוניים לו, והיא עדיפה על-פני מזון מן החי.
הבעיה היא, שלמרות עוצמתו של המידע ולמרות התקווה שהוא מעורר, אנשים עדיין מבולבלים ממסרים סותרים שניחתים עליהם מכל עבר. ד"ר קמפבל שרת שנים ארוכות בממסד הרפואי והוא יודע כיצד פועל הממסד כדי לעצב את אמונותינו באמצעות הפצה של מידע רפואי מגמתי.
הספר "מחקר סין" מפריך מיתוסים ומידע מוטעה על הקשר בין התזונה ותחלואה ומציג בפני הקוראים מסר שכולו תקווה: אם אתם בוחרים להיות בריאים, שנו את תזונתכם.
ד"ר קולין קמפבל הוא ביו-כימאי ידוע בדימוס שעמד בראש המחלקה לביוכימיה תזונתית באוניברסיטל קורנל. הוא זכה לעיתורים רבים ופרסם למעלה מ-300 עבודות מדעיות במהלך 40 שנות מחקר תזונתי בבני אדם ובבעלי חיים. מחקר סין הוא המפורסם שבהם ובו הוא מנחיל את מורשתו המדעית לדורות הבאים.
תומס קמפבל היה שותף לאביו בכתיבת הספר. הוא עוסק בכתיבה, משחק וספורט ומשלים את לימודי הרפואה, אותה הוא מתכוון ליישם ברוח "מחקר סין".
"הספר יעזור לכם לקחת אחריות על חייכם ולהקטין את סיכוייכם ללקות במחלות העיקריות של החברה המערבית, כמו מחלות לב, סרטן, סוכרת והשמנה וגם לשמור על תפקוד מוחי תקין בגיל המבוגר. מי שכבר מתמודדים על מחלת לב, ימצאו בספר אלטרנטיבה מצוינת להתערבויות חודרניות המוצעות על-ידי הרפואה הקונבנציונלית. מי שמתמודדים עם עודף משקל, ימצאו בספר גישה מרעננת להתמודדות עם הבעיה בלי לספור קלוריות." ד"ר דן קרת, מתוך ההקדמה לספר
מחקר סין, שנערך על-ידי אוניברסיטת קורנל, אוניברסיטת אוקספורד והאקדמיה הסינית לרפואה מונעת, תיעד במהלך שנות ה-80 וה-90 של המאה הקודמת, את הקשר בין הרגלי תזונה, מאפייני אורח חיים, תחלואה ותמותה. הוא נעשה בקרב 6,500 איש ב-65 מחוזות בסין ומצא למעלה מ-8,000 התאמות סטטיסטיות משמעותיות בין הגורמים שנבדקו. בהיותו המחקר התזונתי המקיף ביותר שנערך אי-פעם בעולם העניק לו העיתון "ניו-יורק טיימס" את הכינוי ה"גראנדפרי של האפידמיולוגיה".
מסקנות המחקר הצביעו על מסקנה מובהקת אחת: שכיחות המחלות הכרוניות הייתה הגבוהה ביותר בקרב אנשים שהרבו לצרוך מזונות מן החי (בשר, חלב ומוצריו, ביצים ודגים). יתר על כן, אפילו לצריכה נמוכה יחסית של מזונות מן החי היו השפעות שליליות. לעומת זאת, אנשים שצרכו את הכמות הגדולה ביותר מזונות מן הצומח היו הבריאים ביותר ונטו פחות לפתח מחלות כרוניות. תוצאות מחקר סין תואמות לחלוטין מחקרים רבים בבני אדם ובבעלי חיים, שהוכיחו כי תזונה צמחית מגוונת מספקת לאדם את כל רכיבי התזונה החיוניים לו, והיא עדיפה על-פני מזון מן החי.
הבעיה היא, שלמרות עוצמתו של המידע ולמרות התקווה שהוא מעורר, אנשים עדיין מבולבלים ממסרים סותרים שניחתים עליהם מכל עבר. ד"ר קמפבל שרת שנים ארוכות בממסד הרפואי והוא יודע כיצד פועל הממסד כדי לעצב את אמונותינו באמצעות הפצה של מידע רפואי מגמתי.
הספר "מחקר סין" מפריך מיתוסים ומידע מוטעה על הקשר בין התזונה ותחלואה ומציג בפני הקוראים מסר שכולו תקווה: אם אתם בוחרים להיות בריאים, שנו את תזונתכם.
ד"ר קולין קמפבל הוא ביו-כימאי ידוע בדימוס שעמד בראש המחלקה לביוכימיה תזונתית באוניברסיטל קורנל. הוא זכה לעיתורים רבים ופרסם למעלה מ-300 עבודות מדעיות במהלך 40 שנות מחקר תזונתי בבני אדם ובבעלי חיים. מחקר סין הוא המפורסם שבהם ובו הוא מנחיל את מורשתו המדעית לדורות הבאים.
תומס קמפבל היה שותף לאביו בכתיבת הספר. הוא עוסק בכתיבה, משחק וספורט ומשלים את לימודי הרפואה, אותה הוא מתכוון ליישם ברוח "מחקר סין".
הקורא | עיר הקורא | מתי | |
---|---|---|---|
נס | רמת גן | לפני 13 שנים ו-4 חודשים | מענה |
doppelganger | שוהם | לפני 14 שנים ו-3 חודשים | מענה |
אלי | קיבוץ האון | לפני 14 שנים ו-1 חודשים | מענה |
לוקהרם | כפר סבא | לפני 12 שנים ו-9 חודשים | מענה |
ברק | מולדת 19130 | לפני 13 שנים | מענה |
בתאל | תל אביב | לפני 10 שנים ו-8 חודשים | מענה |
אזמרלדה בוחבוט | גר ביישוב מתן (ליד כפר סבא) | לפני 11 שנים | מענה |
רשימות קריאה בהן מופיע מחקר סין - הסקר המקיף בהיסטוריה על תזונה ותחלואה
ספורט | בריאות ורפואה משלימה
|
נינה
בת מתל-אביב,ר'ג,גבעתיים,מכבים רעות,משלוחים עד הבית באיזור גוש דן
רשימת הקריאה עודכנה לפני 11 שעות
פרסומת
קוראים עכשיו
התחילה לקרוא לפני 11 שנים ו-8 חודשים
|
התחיל לקרוא לפני 14 שנים ו-3 חודשים
|
לקט ספרים מאת ד"ר קולין קמפבל
שם הספר |
---|
תזונה הוליסטית |
מחקר סין - מהדורה חדשה ומורחבת - המחקר המקיף בהיסטוריה על הקשר בין תזונה ותחלואה |
לצפיה ברשימה המלאה, עבור לדף הסופר של ד"ר קולין קמפבל
©2006-2023 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ
צור קשר |
חנויות ספרים |
ספרים משומשים |
מחפש בנרות |
ספרים שכתבתי |
תנאי שימוש |
פרסם בסימניה |
מפת האתר |
מדף גדול מדף קטן |
חיפוש ספרים