חמין - צילומים: אלכס ליבק / שרי אנסקי

חמין

צילומים: אלכס ליבק

שרי אנסקי

יצא לאור ע"י הוצאת כתר, בשנת 2008, מכיל 180 עמודים, בישול ואפיה » בישול ואפיה







ספר טוב דירוג של ארבעה כוכבים
4
100% בנות
0 בנים   2 בנות
גיל ממוצע:49
1474 התעניינו בספר


תקציר הספר
חמין של חורף,חמין של קיץ,חמין צמחוני,חמין ללא קטניות

"כולנו טעמנו כבר אינספור גרסאות של חמין או צ´ולנט, מאכל הנפש היהודית המתקיים מעבר למכבש הזמן וחי בלבם ובחכם של האנשים בזכות הזיכרון של הבית והמשפחה.
בהכנתו של החמין מתערבבים רגשות, זיכרונות וגעגועים, וטעמו מבטא את תחושת ההתרפקות על הטעם התמים שאבד ואת הקסם המנחם של השיבה הביתה."

שרי אנסקי, חוקרת תרבות האוכל הישראלית, היא בעלת מדור אוכל במוסף סופשבוע של "מעריב" משנת 1992 וחיברה חמישה ספרי בישול שהיו רבי-מכר.
יכולתה הנדירה לחוש, לבשל ולספר סיפור - מניבה מאכלים שאי אפשר למצוא באף מסעדה.
המתכונים, האנקדוטות והסיפורים האישיים המרגשים מבטאים את זהותה של אנסקי ואת מרכיבי חייה, ואלה מחלחלים לתוך הדיאלוג האישי, האותנטי והישיר שלה עם האוכל.

הצילומים שבספר נעשו בידי אלכס ליבק, בן זוגה של אנסקי, במטבח ביתם בזמן ההכנות והבישול ובאור טבעי.
ליבק, חתן פרס ישראל לצילום וחבר מערכת "הארץ", פרסם ארבעה ספרי צילום.
דרך ההתבוננות שלו והיכרותו האינטימית עם אנסקי מעניקות לספר איכויות נדירות של תוכן, צורה וצבע.

"שרי אנסקי, הכוהנת הגדולה של החמין, מוציאה סוף-סוף קלאסיקה אמיתית של מתכוני חמין נפלאים המתאימים לכל עונות השנה.
מדף הספרים שלכם לא יהיה שלם בלי האנתולוגיה המרתקת הזו." (השף ארז קומרובסקי)


רשימות קריאה בהן מופיע חמין - צילומים: אלכס ליבק

המטבח הספרדי
סוזי דוד

מבשלים טבעוני - מתכוני מגזין מנטה לבישול טבעוני בכל עונות השנה
מגזין מנטה
מתכונים | יאיר ספרים בן 41 מ רשימת הקריאה עודכנה שלשום


פרסומת




©2006-2023 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ