ירקות / שרי אנסקי

ירקות

שרי אנסקי

יצא לאור ע"י הוצאת ספרית מעריב, בשנת 1993, מכיל 176 עמודים, בישול ואפיה » אוספים - מכל הבא ליד







ספר טוב דירוג של ארבעה כוכבים
4
100% בנות
0 בנים   2 בנות
גיל ממוצע:48
961 התעניינו בספר

תקציר הספר
פשטות, אלתור ויצירתיות - אלה הקווים המנחים את שרי אנסקי בספר הבישול שלה המוקדש כולו לירקות. הירקות הטריים, העסיסיים, הגודשים את השווקים בכל עונות השנה בשפע צבעוני משכר בריחותיו, זוכים סוף - סוף להתייחסות הראויה. שרי מתייחסת לאוכל ולהכנתו כאל בילוי נעים, בחדווה ובקלילות ובעיקר באהבה רבה. אצלה מותר להחליף פטרוזיליה בכוסברה ולא קורה שום אסון אם סלט הירקות הופך בדרך למרק מעניין. אצלה הפלפלים "מתעייפים" אחרי הטיגון, למלפפונים "יש ריח מלפפוני" ועגבנייה טרייה בקיץ היא "הכי שעגבנייה יכולה". המתכונים עממיים, קלים להכנה ומבוססים על ניסיון אישי עשיר שנצבר באין - ספור מפגשים חברתיים עם אוהבי בישול, מביני טעם ויודעי חיך מכל גוני הקשת. כך נולדו מתכונים מענגים החל בסלטים למיניהם, דרך תבשילים, מאפים, ממולאים, רטבים, וכלה בלפתנים, דיבות ומרקחות. שרי, המדביקה גם מתחילים בהתלהבותה ובאהבתה לאוכל ולהכנתו, עונה גם על שאלות בסיסיות כמו מתי הזמן הנכון לקנות ירק זה או אחר, איך מזהים ירק צעיר וטרי, ואף עורכת הכרה עם עשבי תיבול, שורשים, פקעות ופטריות ומעשירה אותנו בכמה "פטנטים", למשל, איך למלא גזר, איך לבשל אספרגוס בלי שיאבד את מוצקותו, איך ליבש עגבניות ועוד... שרי אנסקי נולדה בירושלים. כישוריה הגסטרונומיים היו נחלתם הבלעדית של בני - משפחתה וחבריה הקרובים, עד שהחלה לכתוב טורי אוכל קבועים בירחון גודמה ובעיתון בשפה הרוסית ורמיה, והיתה לכתבת האוכל הקבועה של מעריב. ב1992 - מונתה לאוצרת התערוכה "אוכלים בירושלים", שנערכה במוזיאון מגדל דוד, ועקבה אחרי ההיסטוריה של העיר דרך מנהגי האכילה של תושביה.







©2006-2015 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ