|
1.
|
|
איזה נתח מתאים לצלי ואיזה לקציצות? איך יודעים שהבשר שקנינו טרי? מה זה בשר מיושן? ואיך מכינים סטייק איכותי במטבח הביתי?
ספר הבשר הישראלי ילמד אתכם צעד צעד את כל מה שיש לדעת על עולם הבשר הטרי בישראל - כך שתוכלו לעמוד בטוחים ויודעים מול הקצב שלכם.
ספר חדשני זה מציע לראשונה את כל מה שצריך לדעת כשמבשלים בשר: החל בזני הצאן והבקר הגדלים בארץ, דרך ביקור אצל הקצב וכלה בעשרות מתכוני בשר, שיוציאו את המיטב מכל נתח.
ספר הבשר הישראלי הוא כר המרעה האופטימלי לחובב הבשר הישראלי.
אדם ויה הוא שף בוגר ה”קורדון בלו”, בעלים של רשת המסעדות ‘דוריס קצבים’....
|
4.
|
|
לאחר שנפגע בתאונה "פגע וברח", מוצא את עצמו דויד, קצין צנחנים צעיר, בלילה חשוך ללא ירח בתעלה לצד הכביש. תמונות-תמונות עוברים חייו לנגד עיניו: בית ההורים, דמויות בני המשפחה ונופי הגליל, שבתוכם צמחה חברות לחיים ולמוות בין שלושה נערים - שאול, דויד ויונתן, שוב ושוב הם חוזרים אליו - שאול ההרוג ויונתן שהפך לצמח. הוא חי מחדש את המפגש הקשה עם הלחימה בלבנון, את הלם הקרב, את הזעם, את אובדן האמון בצדקת הדרך ובחיים עצמם, את תחושת הניתוק והבדידות, שלתוכם הוא צולל. ואת נס האהבה שזרחה לו.
זהו ספרו הראשון של אדם ויה, העומד בשנות העשרים המאוחרות לחייו. קולו הוא קול גברי מאוד ומחוספס. קול בוטה וזועם, אך מלא רגישות לעושר של הטבע, ליופי שבחברות ובאהבה; קול המבטא את התשוקה לחיים של חירות, את כאב ההתרסקות של חלומות הנעורים ואת אובדן התום....
|
|