הבישול הלבנוני שהיה פעם זר לאנשי המערב, הוא כיום מאוד פופולרי, עם הפיתות הנמכרות במרכולים רבים, עם קבב, טאבולה, חומוס ופלאפל המצויים בכל מעדנייה וארוזים "לקחת הביתה".
השימוש הנפוץ בירקות, בקטניות ובגרגירים בתבשילים לבנוניים מספק תזונה בריאה ומאכלים קלים. גם מאכלי עוף ודגים הם קלים ולעיתים קרובות מתובלים בעשבים טריים ומיץ לימון.
המאכל החביב ביותר הוא כבש ואחריו הבקר, בעיקר בצורת כופתאות וכדורים. הקינוחים הלבנוניים לרוב מתוקים ומצופים בדבש עם אגוזים ותבלינים.
זהו מטבח נפלא, מתובל אך לא חריף, עשיר בטעמים ובדרך כלל בלי הרבה שומן....