» רשימות קריאה בהם מופיעים ספריו (12):
ספרי הבישול שלי,
ספרי הבישול שלי ,
ספרים שכבר קראתי,
אוכל,
עדות ישראל,
עם איורים ו/או תצלומים ו/או מפות ו/או תווים, תרשימים וטבלאות,
תבל ומלואה - פרס = אירן,
A26,
ספרי עיון ,
ספרי עיון בנושא יהדות ישראל וציונות,
A26A,
בישול ואפיה,
עוד ...
|
1.
|
|
"כשאני נזכר בתקופת ילדותי ובניסיונותיי להסתיר את המאכלים "המשונים" שאמי בשלה והציגה לראווה לפני חברי, אני חש תחושת אשמה. באותם ימים שאלתי את עצמי למה היא לא מכינה לנו שניצל עם צ'יפס כמו כל שאר האימהות. והיום, לא נותר לי אלה להכות על חטא ולנסות לפצות עצמי ואותה בספר בישול פרסי משלי..." הבישול הפרסי נחשב בכל העולם לבישול איכותי אנין טעם. החומרים הפשוטים, התבלינים הקסומים והשפעות הבישול הסיני, יחד עם החוויה המשפחתית הופכים אותו למיוחד במינו. את כל זה תוכלו למצוא בספר ייחודי זה ומלא קסם זה. את גידי כלימיאן, איש שיווק ובניית מותגים, אפפו ריחות המטבח הפרסי מילדותו. הבישול עבורו הוא דרך חיים ואמצעי ביטוי והשראה....
|
3.
|
|
מתכוני אורז נבחרים ממטבחים שונים, החל מהמטבח הפרסי העשיר ועד לריזוטו האיטלקי. עשרות מתכונים מהמטבח הספרדי, היווני, המוסלמי, הסיני וההודי קובצו יחדיו לספר השלם והעשיר בנושא האורז.בשיחותי עם מבשלים רבים אני מוצא כי הרתיעה העיקרית מבישול אורז היא החשש שמא האורז יהפוך לדייסה דביקה. בהקדמה לספר תמצאו את סוד הכנת האורז "אחד-אחד", מבריק, מלא ארומה, ומעורבב עם תוספות שונות של בשר, דגים, ירקות ועשבי תיבול.בספר תמצאו מושגים באורז, שיטות בישול ואידוי, סוגים שונים, החל מהאורז הלבן ועד האורז השחור, דרך בישול אורז מלא, אורז בר ואורז חום אדום. ספרו הקודם של המחבר, גדעון כלימיאן - "המטבח הפרסי" - נמכר בעשרות אלפי עותקים והיווה אבן דרך בין ספרי הבישול שיצאו בארצנו הן בתכניו והן בעיצובו....
|
|