» רשימות קריאה בהם מופיעים ספריו (10):
ספרי בישול קלאסיים וספרים טובים אחרים,
אוכל,
משקל: מעל 1000 גרם,
אוכל,
פולקלור ותרבות,
עם איורים ו/או תצלומים ו/או מפות ו/או תווים, תרשימים וטבלאות,
עיון למכירה,
בישול למכירה,
בישול ואפיה,
ספרי בישול ואפייה :),
עוד ...
|
1.
|
|
האם יש בכלל אוכל יהודי? אחרי שנים של מחקר בנושא, אני יכולה לומר שלכל חבל ארץ או מדינה מאכלים יהודיים מיוחדים משלו, וכי אלה יכולים להיות שונים למדי מן הבישול המקומי. היהודים אימצו את מאכלי הארצות בהן התגוררו, אבל בכל מדינה מאופיין הבישול שלהם במגע ובטעם מיוחדים בשל חוקי הכשרות, בסממנים אופיינים ובכמה מאכלים מקוריים לגמרי. (מתוך המבוא לספר) ביותר מ800- מתכונים, עוברת קלודיה רודן מפזורה לפזורה, ממזרח למערב, ומתעדת את האוכל האופייני היהודי. אפשר למצוא כאן בישול מבורמה, מפולין, מטוניס ומגרוזיה, כמו גם מדנמרק, מבוכרה, מדרום אפריקה, ממצרים, מהודו ומישראל, וכמובן עוד רבים רבים (מרוקו, ותימן, ורוסיה, ואיטליה, ועיראק ועוד ועוד). ``ספר הבישול היהודי - מזרח ומערב`` הוא ספר מקיף וחובק עולם, שמובאים בו כמה גיוונים כמעט כל על מתכון, לפי הארצות, הערים והטעם האישי. וכדי להקל עוד יותר - בסוף הספר מפתח מפורט, הפעם גם לפי המצרכים (על גיווניהם) וגם לפי העדות (הארצות), כך שכל אחד יוכל למצוא את הטעמים שהוא נושא איתו או רוצה לשחזר....
|
2.
|
|
המחברת, קלודיה רודן, נולדה וגדלה בקהיר, ובה ספגה את המנהגים ואת התרבויות של העולם הערבי ושל הקהילות הנוספות היוצרות את החברה המזרח - תיכונית - ארמנים וקופטים, יהודים ואירופים. היא עזבה את מצרים והשלימה את לימודיה בפריס ובאנגליה והרבתה לנסוע באירופה ובאמריקה הדרומית. למדה אמנות בלונדון והציגה תערוכות מספר של יצירותיה, שבהן היא מנסה לבטא את ססגוניותו התוססת של המזרח התיכון. הספר מטעמי המזרח מכיל, בנוסף למתכונים חומר רקע רב, אנקדוטות, סיפורי עם, וציטטות מספרים עתיקים. המאכלים לצילומי הצבע שבספר הוכנו במיוחד עבור המהדורה העברית של הספר בידי קלודיה רודן, אשר דאגה גם לאביזרי הקישוט. הצילומים האלה אינם נמצאים במהדורה האנגלית של הספר....
|
3.
|
|
חלק נכבד מהתענוג שבשהייה בקרבת הים התיכון, נובע מהאפשרות ליהנות ממאכליו הנפלאים של האזור - פירות וירקות עזי טעם וניחוח שהבשילו בשמש, טעמיהם הפשוטים והטבעיים של דגים ובשר שניצלו על אש פתוחה, שילובים אקזוטיים של עשבי תיבול טריים ותבלינים מגוונים. המתכונים הכלולים בספר נבחרו בשל טעמם הנפלא, פשטות הכנתם, היותם מייצגים נאמנים של מטבחי האזור, ועשויים מחומרים המצויים בו בשפע. הם מציגים קשת רחבה מאוד של מאכלים - ממנות פתיחה ומרקים ועד לקינוחים ומשקאות. דגש מיוחד הושם על מתאבנים מסורתיים האופיניים לאגן הים התיכון על אזוריו השונים - הטאפאס הספרדיים, האנטיפסטי האיטלקיים והמזטים של המזרח התיכון. בספר גם מדריך צבעוני שימושי של מרכיבי הבישול באגן הים התיכון. מחברת הספר, קלודיה רודן כבר קנתה לעצמה שם בינלאומי בספריה רבי-המכר ובהופעותיה בסדרת הטלוויזיה ``בישול ים תיכוני`` של הבי.בי.סי. היא נולדה וגדלה בקהיר, סיימה את חוק לימודיה בפריס ומשם עברה ללונדון ולמדה אמנות. מאז ילדותה הרבתה לנסוע בכל רחבי אגן הים התיכון. בין ספריה האחרים: ``מטעמי המזרח`` ו-``פיקניק`` שראו אור בעברית, בהוצאת ר. סירקיס....
|
4.
|
|
חלק נכבד מהתענוג שבשהייה בקרבת הים התיכון, נובע מהאפשרות ליהנות ממאכליו הנפלאים של האזור - פירות וירקות עזי טעם וניחוח שהבשילו בשמש, טעמיהם הפשוטים והטבעיים של דגים ובשר שניצלו על אש פתוחה, שילובים אקזוטיים של עשבי תיבול טריים ותבלינים מגוונים. המתכונים הכלולים בספר נבחרו בשל טעמם הנפלא, פשטות הכנתם, היותם מייצגים נאמנים של מטבחי האזור, ועשויים מחומרים המצויים בו בשפע. הם מציגים קשת רחבה מאוד של מאכלים - ממנות פתיחה ומרקים ועד לקינוחים ומשקאות. דגש מיוחד הושם על מתאבנים מסורתיים האופיניים לאגן הים התיכון על אזוריו השונים - הטאפאס הספרדיים, האנטיפסטי האיטלקיים והמזטים של המזרח התיכון. בספר גם מדריך צבעוני שימושי של מרכיבי הבישול באגן הים התיכון. מחברת הספר, קלודיה רודן כבר קנתה לעצמה שם בינלאומי בספריה רבי-המכר ובהופעותיה בסדרת הטלוויזיה ``בישול ים תיכוני`` של הבי.בי.סי. היא נולדה וגדלה בקהיר, סיימה את חוק לימודיה בפריס ומשם עברה ללונדון ולמדה אמנות. מאז ילדותה הרבתה לנסוע בכל רחבי אגן הים התיכון. בין ספריה האחרים: ``מטעמי המזרח`` ו-``פיקניק`` שראו אור בעברית, בהוצאת ר. סירקיס....
|
|