![]() |
|
|
תקציר הספר
האם יש בכלל אוכל יהודי? אחרי שנים של מחקר בנושא, אני יכולה לומר שלכל חבל ארץ או מדינה מאכלים יהודיים מיוחדים משלו, וכי אלה יכולים להיות שונים למדי מן הבישול המקומי. היהודים אימצו את מאכלי הארצות בהן התגוררו, אבל בכל מדינה מאופיין הבישול שלהם במגע ובטעם מיוחדים בשל חוקי הכשרות, בסממנים אופיינים ובכמה מאכלים מקוריים לגמרי. (מתוך המבוא לספר) ביותר מ800- מתכונים, עוברת קלודיה רודן מפזורה לפזורה, ממזרח למערב, ומתעדת את האוכל האופייני היהודי. אפשר למצוא כאן בישול מבורמה, מפולין, מטוניס ומגרוזיה, כמו גם מדנמרק, מבוכרה, מדרום אפריקה, ממצרים, מהודו ומישראל, וכמובן עוד רבים רבים (מרוקו, ותימן, ורוסיה, ואיטליה, ועיראק ועוד ועוד). ``ספר הבישול היהודי - מזרח ומערב`` הוא ספר מקיף וחובק עולם, שמובאים בו כמה גיוונים כמעט כל על מתכון, לפי הארצות, הערים והטעם האישי. וכדי להקל עוד יותר - בסוף הספר מפתח מפורט, הפעם גם לפי המצרכים (על גיווניהם) וגם לפי העדות (הארצות), כך שכל אחד יוכל למצוא את הטעמים שהוא נושא איתו או רוצה לשחזר.
פרסומת
קוראים עכשיו
התחילה לקרוא לפני 13 שנים ו-8 חודשים
|
התחיל לקרוא לפני 13 שנים ו-10 חודשים
|
לקט ספרים מאת קלודיה רודן
לצפיה ברשימה המלאה, עבור לדף הסופר של קלודיה רודן
©2006-2023 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ
צור קשר |
חנויות ספרים |
ספרים משומשים |
מחפש בנרות |
ספרים שכתבתי |
תנאי שימוש |
פרסם בסימניה |
מפת האתר |
מדף גדול מדף קטן |
חיפוש ספרים