פיליס גלזר הייתה בין הראשונות בארץ שכתבה אודות אוכל בריא ואוכל צמחוני. בספר חגיגה צמחונית יש הרבה מתכוני ירקות, ביצים וגבינות, דגנים וקיטניות, אגוזים וגרעינים. עם דגש על קמח מלא ואורז מלא. בקיצור כל מה שחשוב לאכול. ממצרכים אלה אפשר להכין, לפי המתכונים שבספר, מאכלים טעימים וכן לחמים מלאים, עוגות ועוגיות וארוחות מהנות. כולם מוסיפים מ
יין טוב ואוכל טוב הולכים יחד. יין הוא המלווה האידיאלי לארוחה והוא גם משפר את המאכלים בזמן הבישול. הוספת יין לרוטב, למרק, למישרה, לתבשיל ולקינוח מעלה את רמת הבישול ואת איכות האוכל.
במשך השנים התפתחו באזורי היין בעולם מאכלים קלאסיים המכילים יין. רבים מהם מופיעים בספר זה: קוק או ון (תרנגול ביין), בף בורגינון (בקר בנוסח בורגונדי) ורו