המצרכים: (הכמויות תלויות בגודל הסיר)
סלרי- גבעולים ועלים מופרדים.
בצל- חצי בצל שלם ועד איזה בצל וחצי חתוך דק דק
גזר- בחתיכות נוחות לאכילה
בטטה- כנ"ל
גרוגרות עוף
שום- ראש שלם, שיניים מופרדות ומקולפות
עגבניה- למזל, חתוכה דק
תפוחי אדמה- בחתיכות נוחות
אופן ההכנה:
לשים בסיר שכבה של שמן, לחמם אותה. לטגן את הבצל, הסלרי, הגזר, הגרוגרות, הבטטה, השום, העגבניה. להוסיף מלח גס אם יש או מלח רגיל אם אין. לטגן את הכל לאיזה רבע שעה, לערבב מדי פעם. להוסיף מים בטמפרטורת החדר, עד למילוי הסיר. להוסיף את חצי הבצל, תפוחי האדמה, עלי הסלרי ותבלינים (אני הוספתי אבקת מרק, פפריקה חריפה ומתוקה, פלפל שחור ומלח). לחמם באיטיות על אש בינונית עד שמגיעים לבעבוע (אך לא להרתיח!). להשאיר על אש קטנה שעה וחצי- שעתיים. ניתן לטעום כעבור כשעה ולתקן את הטעם ע"י תבלון. אפשר להוסיף כפית סוכר, ע"מ לסתור את החריפות ולהמנע מצרבת. בתיאבון!
הוסף תגובה |
קישור ישיר להודעה