פורומים » בישול
ספרי בישול, עוגות, מתכונים, עוגיות, קינוחים ועוד.
כתיבת הודעה חדשה בפורום בישול
» נצפה 10052 פעמים מאז תחילת הספירה.
-
לפני 16 שנים ו-4 חודשים ארוחות של רווקים(: totalost
אני בטוח שלרובכם יצא להיות רווקים בודדים שאין להם זמן לבשל וכסף ל TAKE AWAY אז זה הזמן לשמוע רעיונות מעניינים לאיך מסדרים ארוחה קלה וטובה לערב קשה (:
*טוב , אז המומחיות שלי היא פסטה עם נקניקיות - 8 דקות לפסטה ו5 דקות על המחבט לנקניקיות (:
*עוד אחד-טונה מעושנת! לוקחים קופסת שימורים של טונה , עושים בה חורים , דוחסים לשם נייר מגולגל בצורת סיגריה ומדליקים - משאירים בוער 30 דקות וזה יוצא נפלא (: - רצוי לתת לזה לבעור מחוץ לדירה!זה הולך נפלא בסלט , פסטה , ופסטה עם נקניקיות(:
הוסף תגובה | קישור ישיר להודעה-
לפני 16 שנים ו-4 חודשים רווקים, בודדים
מה הקשר בין שתי המלים הללו? ועוד בגיל 22? סתאם, מבינה אותך...
אתה יודע, לרגע זה נראלי שאתה רוצה משו אחר ולאו דוקא מתכונים לאוכל,
אבל זה בגלל שאני קוראת בהילוך איטי לעיתים:) וגם לא ממש מבינה באוכל
ניחוח מיוחד זה, לגלות בנים שמתעניינים במתכונים וגם מתמצאים.
(כן, אתה לגמרי בעניינים, וזה אחלה, תמשיך)
אז כדי שלא תשאר בלי סלט מרוב פסטות ותבשילים, הנה לך
חסה שובבה
רימונים מסעירים
תפוזים פרוסים
צנוברים מרקדים
חמוציות מלהיבות
לימון עסיסי
דבש ניגר
ואם את הרעננות הזו מאחדים באהבה, אין מצב לבדידות
חרות בלב ~~
מכּנרת ושמוליק
(אופסי, בגלל שאתה חדש כאן (אממ..יחסית;) אז אתה לא מכיר את שמוליק שלי
אל נא תשית ליבך לכעסו, הוא חיצוני בלבד ונועד לשעשוע,
אם תקדיש לו 14 שניות (הרבה פחות מלכל מתכון:) תגלה כמה הוא מגניב ומעלה חיוךךךךךךךךך)
ים של אור ותכלת~~
הוסף תגובה | קישור ישיר להודעה-
לפני 15 שנים ו-1 חודשים איךך עושים תסמיילים האלה ?? Silent (ל"ת)
-
לפני 15 שנים ו-1 חודשים כנסו כנסו... Silent
-
לפני 16 שנים ו-4 חודשים או , המון סמיילים ! totalost
או, מה אני רוצה אם לא מתכונים לאוכל ? P:
האמת היא שהבחירה שלי להכין אוכל נובעת מכך שאני חיי לי עם אחותי, שלא מבשלת , וכשהיא מבשלת אז הבטן מרקדת - ולא משימחה.
אז ככה יוצא שאני מגיע לדירה לפני אחותי אז יש זמן לעשות קצת עבודות בית ... לנקות, לשטוף כלים, להכין אוכל ולסדר טיפה.
אני במקור מושבניק עם אמא שהיא בשלנית דגולה , אבל היא טיפה חסרת סבלנות וכל פעם שאני מתקשר לעזרה אז לפעמים היא לא מבינה שגם את הדברים הפשוטים ביותר לא כולם מכירים (כן אמא, לחלק עוף ל8 חלקים לא נהיר לכולם).
האמת שהסלט שלך נשמע מצויין ...אבל קשה לי לראות איפה נכנס הדבש (: ...זה לא מדביק הכל לקערה ?
המממ...שמוליק מזכיר לי את עצמי בזמן עבודה .... לא תיארתם לעצמכם שבזמן שיש דממה בשירות לקוחות הנציג שירות מתעצבן ככה (:
הוסף תגובה | קישור ישיר להודעה-
לפני 16 שנים ו-4 חודשים דבש ניגר או נידבק?
בטח סמיילים, אחד התבלינים המוצלחים בפורום הזה. מוסיפים חיים לכל תבשיל : )
הו, מימינך אחותך, משמאלך אימך, ומשתיהן לא צומחת ישועתך
אבל לאחותך בטח כיףףףףףףףףףף :)
עוף? 8 חלקים?אצלנו הוא מציץ כבר מחולק, מבעד לחלונית הניילון,
על מצע הקלקר
וזה שלא שאלת'כּנרת, כמה לימון? כמה צנוברים, ואיזה עובי הפרוסות תפוזים?' מעיד על היצירתיות שבך, ואני מצפה לשמוע איך זה לא נדבק לקערה (ושהיא תהיה מזכוכית כמובן, למרות שמושבניקים עובדים יותר עם פלסטיק..)
ואם כבר דבש, אז תקשיב לקסם המלים ולנועם הצלילים:
http://neeman.sadot-irrigation.com/Media/popupPlayer.htm?Dvash_Haparvarim.m3u
(קישורים ארוכים לפעמים לא נפתחים.. אז העתק-הדבק...:)
אהה, שרות לקוחות, זה מסביר את העניבה שעל המושבניק ; )
לילה חולם
כּנרת~~ (בשעה כזוכבר
)
ו..שיהיה לך איזה תה צמחים חם לבוקר
(הולך להיות צונן)
הוסף תגובה | קישור ישיר להודעה-
לפני 16 שנים ו-4 חודשים דבש ניגר totalost
אה, יש יתרונות בעוף שלם !
אפשר להכניס לתוכו מלא דברים - תפוחים , תפוזים , אורז , שזיפים ואפשר אפילו הכל ביחד עם זה עוף ממש גדול (:
ואם מחלקים עוף ל 8 אז יש כנפיים , כרעיים , חזה עוף וכל השאר אפשר לשמור למרק עוף.
אה נו, זה סלט ...סלט עושים אינטואיטיבית ... במיוחד כשיש חומרים שאתה מכיר. אני למשל אוהב סלט בחתיכות גדולות. בצבא לא היסתדרתי עם הסלט הישראלי החתוך דק - הירקות מעבדים מהטעם וחבל
ואת החידה של מושבניקים ופלסטיק לא הבנתי (: תוכלי להבהיר ?
חחח....למעשה העניבה היא לפורים , התחפשתי להמינגווי אבל את הקוניאק לא רואים(:
למעשה שירות לקוחות זה די שכונה אצלנו , יש לנו הרבה שפוצחים בשירה בזמן שמדברים עם לקוחות או ממציאים פתגמים מחוכמים כמו למשל "כבה ונכבה"
או "עזוב עצבים, תפוס קריזה"
שבוע טוב ומהנה (:
הוסף תגובה | קישור ישיר להודעה
-
-
-
-
לפני 16 שנים ו-4 חודשים הכי פשוט הכי טעים מיס מאניפני
ואפילו צמחוני...2 בטטות שטופות היטב, אין צורך לקלף, חתוכות למלבנים/ עיגולים -מה שיותר נוח לך, לערבב בתבנית עם שמן זית בכמות שתצפה את הכול אבל לא תציף את התבנית, מלח גס ופלפל שחור גרוס-כמה שאתה אוהב, שיני שום קלופות ומעוכות אבל לא חתוכות -מועכים עם הסכין ונזהרים על האצבעות...(אצלנו אוהבים מאוד שומי אז לפחות 4 שיניים...אבל אפשר גם פחות) וטימין-יבש או טרי-מה שיש בבית. לזרוק בתנור שחיממנו מראש לחום בינוני עד שעושה ריח של מוכן והבטטות מתחילות להתקרמל,שנייה לפני שהשום נשרף...(בערך 15-20 דקות בתנור שלי, כדאי לנער את התבנית מדי פעם)מממ, טעים!
אפשר לעשות את אותו ה"מתכון" גם עם פטריות ולוותר על הטימין, רק להשגיח על הפטריות שלא יחרכו,ולנצל את הנוזלים שיוצאים מהן לרוטב פסטה שמנת פטריות ביום אחר.
בתאבון!!!
הוסף תגובה | קישור ישיר להודעה-
לפני 16 שנים ו-4 חודשים בטטות totalost
האמת תמיד ראיתי בבטטות חיקוי זול של תפו"א - אבל אולי זו רק ילדות עקומה (:
כל מה שאמרת הולך מצויין עם תפו"א ועם רוזמרין ...וגם תפו"א מאוד ממלאים!
יצא לי כבר לטעום בטטות בסיגנון הזה אבל ליבי תמיד יהיה עם תפו"א (:
הוסף תגובה | קישור ישיר להודעה
-
-
לפני 16 שנים ו-4 חודשים אם יש לך זמן לחצי שעה של בעירת סיגריי טונה מנגו סגול
אז גם יש לך 20 דקות לשים אורז על האש
נותרו לך 10 דקות שלמות להכין סלט
או אפילו איזה ירקות מוקפצים (איני רווקה בודדה , יש לי זמן לבשל ובכל זאת אני מכינה מוקפץ ירקות מהנה ומזין בכרבע שעה)
(יותר בריא, יותר טעים, יותר פשוט, יותר זול, יותר מתאים)
**יש לי עוד המלצות ואפשר גם ממש להעביר מתכונים,
אבל ניראה לי שהנקודה היא שפשוט אין לך סיבה להיבהל מלהכין אוכל של ממש במקרים רבים זה יותר טעים וכיף סיפור ממש לא גדול כמו שקל לרווק הבודד המזדמן לחשוב
שחר.
הוסף תגובה | קישור ישיר להודעה-
לפני 16 שנים ו-4 חודשים אה, אני דיברתי על דברים מקוריים totalost
כמובן שחלק מהבסיס של הארוחות זה אורז , עוף בגריל, סלטים פסטה בולונז , תפו"א אדמה מבושלים או מטוגנים.
את רוב ניסיון הבישולים שלי למדתי בצבא בשבתות (היו הרבה) ולזה התלווה הרבה יין פטישים שגרם לנו לעשות דברים מקוריים וטעימים. בעיקרון המטרה שלי הייתה למצוא את המקוריים והפשוטים כמו עם הטונה או אפילו לקחת בשר שימורים (לוף) ולחמם אותו על אש יוצא נהדר, להוסיף תפו"א ובצל ויוצא ארוחה כמו של סובייטים אמיתיים (:
הוסף תגובה | קישור ישיר להודעה-
לפני 16 שנים ו-4 חודשים טוב.. אני אף פעם לא הייתי בצבא מנגו סגול
ובחיים לא לגמתי יין פטישים,
וכל המצאות האוכל שלי , הם מהמטבח הלא שיגרתי שלי כאן..
אבל האמת, עכשיו פתאום אני חושבת על משהו אחד מצוין שאני ואחי היינו עושים בתור ילדים קטנים אולי זה יתאים לקוביה:
פופקורן (כזה שעושוי טוב)
קוטג'
סלט ירקות צונן..
לערבב הכל ביחד כשהמרכיב העיקרי הוא הפופקורן.
אי אפשר להבין בכלל עד כמה זה טוב.
לילה טוב.
הוסף תגובה | קישור ישיר להודעה-
לפני 16 שנים ו-4 חודשים יפה מאוד totalost
בכך שלא לגמת מיין פטישים לא הפסדת דבר , יש טובים יותר (: אפשר לומר שיין פטישים זה יין זול לקידוש השבת - לא שוס, אפשר להבין למה אליהו הנביא לא ביקר מעולם בבסיסי צה"ל(:
המתכון שלך מאוד מעניין , אני אנסה אותו פעם.
המצאות אוכל ? מטבח לא שיגרתי ? נשמע מעניין.. מכיוון שאני היחיד שמבשל בדירתי (שוטף כלים, מנקה ומסדר) אז אני אשמח לשמוע על המצאות אוכל מעניינות. רק לאחרונה התחלתי לנבור בין הסירים ולכן אני עוד בחיתוליי.
אפרופו, בקרוב באה אלי מישהי מחו"ל - והיא צימחונית ככל הנראה שעוף, פסטה עם נקניקיות וטונה לא יצלחו הפעם - יש לך משהו צימחוני וטעים שיהמם את האירופאי הממוצע ?
הוסף תגובה | קישור ישיר להודעה-
לפני 16 שנים ו-4 חודשים הו, האמת היא ממש לא חסר מנגו סגול
אצלי זה עובד פשוט כך..
אני נכנסת למטבח ויש לי תחושה חזקה על מה הולך להאכל היום..
בידיוק עכשיו הכנתי כמה סלטים מכובדים לאירוח (שאיני יכולה לנקוב בשם האורח בשל היותו אח"ם ידוע) , פשוט כל כך נהנתי..
אמא שלי נכסה ואמרה :מה שמדהים הוא שתוך הכאוס שמתרחש במוטסח אצלך הכל ברור וידוע.
בקיצור, בישול אינטואטיבי, אין דבר יותר נפלא מזה. זה דורש תירגול וראש פתוח (גם מהסועדים ולא רק מבשלן) .. וכשזה נפתח. איזה כיף..!
לגביי האירופאית הממוצעת,
ניחשת נכון, אני צמחונית וכן, יש לי הרבה טיפים.
בשנתיים האחרונות אני חיה עם הרבה אירופאים והסגנון בעיקר טבון בשומן מהחי- זאת אומרת: חמאה ושמנת (מתוקה או חמוצה) לרוב. על כל תבשיל ירקות אפשר לתקוע רוטב לבן של שמנת מתוקה וקמח כזה (מכיר?) ,אתה תמיד יכול גם להוסיף טיפה אגוז מוסקט, אם אין שמנת עושים את זה פשוט עם חמאה-קמח-חלב, אתה זורע רוטב כזה על כל דבר (פסטה, תבשילי ירקות וסתם ירקות מאודים) ואתם מסודרים.
וחוץ מזה- מבחינת תבשילי ירקות , בבסיס, הכל מתחיל מהזהבת בצל בקצת שמן זית.. ולאחר מכן,שום ואז אתה מנמיך את האש, ניגש למקרר ובודק אילו ירקות יש לך ומוסיפם על פי סדר מאוד מסוים (קודם כל את הירק הנוקשה ביותר וכך הלאה עד הרך ).
לגביי תיבלון, אז תראה, זה מאוד תלוי. האירופאים מכובן אוהבים תיבלון נקי ונחמד כזה, שמחייך אבל לא עד הסוף. הכל מעט, הכל מדוד מאוד, הכל מותאם. אני פשוט פותחת את אוסף התבלינים שלי בדרך כלל ויוצרת איזשהיא מרקחת. כמון-מעט כורכום- מעט קארי-פפריקה תמיד עובר, על כל אחד.
אני גם נוהגת להטביע תמיד את הירקות ברוטב סויה, אבל זה ממש עיניין של טעם.
עכשיו , אם ברצונך להחליף את הפסטה במשהו פשוט אז יש מגוון כה רחב של דגנים וקיטניות שכה קל לעבוד איתך ולעשות מה בא..
והאירופאים מתאים על זה..
אבל זה כבר בפרק הבא. האח"ם מגיעה בקרוב.. מקלחת, קרצוף אחרון וחיוך.
המשך שבת נעימה.
הוסף תגובה | קישור ישיר להודעה-
לפני 16 שנים ו-4 חודשים משונה משהו totalost
בישול אינטואיטיבי זה בהחלט מדהים - אבל נראה לי שדרגה כזאת של בישול היא כבר בגדר אומנות. אם אני לא משתמש בפנקס המתכונים שלי או בספר אני הולך לאיבוד. ככל הנראה את אשת מקצוע(?) - ואני חובבן שלומד את היסודות(:
רוטב השמנת על ירקות מזכיר לי מאכל רוסי של כרובית מטוגנת ברוטב שמנת- כנראה שזה על אותו עיקרון.
את מזכירה פה תבלינים שמעולם לא עבדתי איתם (: התבלינים שלי זה בד"כ שמן זית, מלח,שום ופלפל שחור. כמו כן את מזכירה קיטניות ודגנים. תוכלי להיות יותר ספציפית לגבי הקיטניות ודגנים בבקשה?(:
ידידתי האירופאית היא צימחונית מגרמניה - פרדוקס בפני עצמו (:
הוסף תגובה | קישור ישיר להודעה-
לפני 16 שנים ו-4 חודשים אין לי נסיון רב עם גרמנים צמחונים אלא דווקא עם צרפתים קרניבורים אבל עדיין dushka
ישנם כמה מאכלים פשוטים, שאינם דורשים נסיון רב (אם כי אינטואציות בריאות אף פעם לא מזיקות) שמשלבים אלמנטים 'ישראלים' ומסבירים פנים לתייר:
שקשוקה
סלט עגבניות עם נענע
טחינה ירוקה
סלט פירות
פלפלים ממולאים בגבינה מתובלת (ללא בישול)
אורז/ בורגול
מרק ירקות של ילדים (שטוב גם למבוגרים)
ירקות בתנור (בעניין תבשילי הירקות, היטיבה להסביר מנגו סגול)
פנקייקס מקמח מלא (טאצ' של בריאות)
התבלינים שלך בסדר גמור. תוסיף מעט עשבי תיבול ונגיעות של פפריקה/כמון/כורכום/ קינמון פה ושם וזה בהחלט מספיק.
ותמיד אפשר- מלאווח קנוי עם רסק עגבניות ביתי וביצה קשה. התיירים שלי חשבו שזה להיט...
אם אתה רוצה 'מתכון' לאחד המאכלים שהזכרתי- בשמחה.
הוסף תגובה | קישור ישיר להודעה-
לפני 16 שנים ו-4 חודשים בודאי שרוצה ! (: totalost
למשל סלט עגבניות עם נענע נשמע מעניין!
טחינה ירוקה ? מה זה ?
פלפלים ממולאים בגבינה מטובלת ללא בישול נשמע מושלם לאחד שחוזר מאוחר מהעבודה, אני (:
כל השאר אני פחות או יותר מכיר.
אני מוכרח לציין שכל אישה ששומעת שאני אוכל פסטה עם נקניקיות חשה צורך לקרוא לי מיסכן - אבל זה באמת לא רע , אפילו שזה נשמע כמו אוכל של שבוי מלחמה (: אולי בגלל שזה לא מזין ?
הרעיון של המלוואח נשמע מצויין , ובנוסף אני אמציא עליו איזה סיפור אז זאת בכלל תהיה אטרקציה לתיירים (:
אשמח לשמוע על המאכלים שכתבת עליהם (:
תודה
הוסף תגובה | קישור ישיר להודעה-
לפני 16 שנים ו-4 חודשים לפעמים טוב להיות מסכן dushka
שים לב איך שהנשים כאן (כולל אותי) אצות רצות לתרום לך וירטואלית מעושר נסיונן. פסטה עם נקניקיות לא נשמע לי עד כדי כך רע (תלוי איזה פסטה ואילו נקניקיות), ויסכים איתך כמעט כל ילד (במיוחד בוגרי גנים ופעוטונים מסוימים שהפסטה והנקניקיות הם מאבות המזון שלהם, בתוספת קטשופ כמובן), גם הערך התזונתי עולה, למשל, על זה של קפה וסיגריה.
אז לסלט העגבניות והנענע:
עגבניות (או שרי חתוכות ל4 או גדולות חתוכות לקוביות קטנות)
נענע קצוצה (בנדיבות)
מלח פלפל שום שמן זית ולימון (השמן והלימון ביחס של 1:2 לטובת השמן), שום לפי הטעם ולפי כמות העגבניות, ומלח פלפל לפי הטעם. אני נוהגת להכין את הרוטב והתיבול לחוד (בכל סלט- לא רק בזה) לטעום ואז לשפוך על הירקות. ניתן להוסיף פלפל ירוק חריף קצוץ (אם אוהבים חריף)/ בצל ירוק (לדעתי מיותר אבל לא מזיק) / גרעיני חמניה/ צנוברים קלויים.
אין לי מידות מדויקות אבל לדעתי ניתן למצוא מתכונים ברשת.
טחינה ירוקה היא- טחינה בצבע ירוק...
אז איך מכינים טחינה רגילה?
לוקחים טחינה גולמית, מוסיפים לה מיץ לימון ומערבבים היטב ולא נבהלים מן המרקם הסמיך והגרגירי שנוצר- זה עתיד להשתנות. הכמויות הן בערך שליש כוס מיץ לימון על חצי קילו טחינה גולמית אבל זאת כמות לגדוד אוהבי טחינה אז כדאי פשוט לטעום ולהפסיק כשזה מתאים לך. לאחר מכן מוסיפים לאט ובהדרגה מים, עד שמגיעים למרקם הרצוי (לקחת בחשבון שטחינה מסמיכה עם הזמן) ואז כותשים מספר שיני שום (כ4 על הכמות שנתתי קודם) לתערובת וממליחים. מגישים עם שלולית קטנה של שמן זית מעל ומעט פפריקה זרויה.
וטחינה ירוקה- בגדול אותו דבר.
לוקחים חצי צרור פטרוזיליה וחצי צרור כוסברה (לגבי האחרונה לברר קודם אם אוהבים- העולם מתחלק לשניים בנושא הכוסברה ותהיה זו עזות מצח מצדי לשייך גרמניות צמחוניות באופן אוטומטי לאחד המחנות)
טוחנים אותם עם המים שעומדים להוסיף לטחינה (בערך חצי כוס?) בבלנדר מקל (אם אין לך כדאי לרכוש, זאת גרסה רווקית מצוינת של מג'ימיקס ובניגוד אליו יש רק חלק אחד לשטוף אחר כך) באותה הזדמנות מוסיפים למים גם את כמות השום הרצויה (וככה חוסכים את שטיפת הכותש)ומוסיפים בהדרגה לטחינה עם הלימון את המים הירוקים שנוצרו.וזהו.
בנוגע לפלפלים- יש גרסאות משודרגות של המעדן הפרולטרי הזה עם פלפלים קלויים וגבינות איכותיות אבל אני התכוונתי לפלפלים (הזנים המתוקים- אדום כתום צהוב) שטופים, כיפתם העליונה חתוכה (ויכולה להשמר בצד ולשמש ככובע לאחר מילויים), ומנוקים מהגרעינים והחלקים הלבנים (דבר שניתן להשיג בקלות בעזרת סכין קטנה מעוקלת זולה וחמודה המכונה בשם טורנה) וממלאים אותם בגבינה לבנה 9% מתובלת ב- שום, פפריקה, מלח, שמן זית או ב- בצל ירוק, מלח, פלפל, שמן זית או ב זיתים מגולענים חתוכים או במה שמתחשק, ואפשר להוסיף מעט קשקבל מגורד או פטה מעוכה או פרומעז ולהוריד מכמות המלח בהתאמה- זה קצת מזכיר את הדיפים שככבו בשנות השמונים אבל טעים עם הפלפל ביחד וגם בריא.
אז זהו, השתפכתי מספיק, יש עוד אם תרצה.
לגבי המטבח הרוסי- גדלתי עליו. בלי פרות נמוכות. לא עד כדי כך גרוע אם כי גם אני מעדיפה קוסקוס.
אבל הכוסמת בחלב, שסבא שלי לא היה פותח את היום בלעדיה, באמת בלתי אכיל.
ולגבי הסיפור על מלאווח- אני סקרנית.
משהו בסגנון ' אצלנו אוכלים מלאווח כשהירח מלא'?
או:'פעם היה זקן תימני ש..'?
הוסף תגובה | קישור ישיר להודעה-
לפני 16 שנים ו-4 חודשים טוב מאוד totalost
אני שמח על העזרה שאנשים נחמדים מספקים פה לטובתי (:
אחח....הערך התזונתי של קפה וסיגריה תמיד ישאר מקום ראשון אצלי בבוקר (: קפה שחור על האש , ללא סוכר - סיגריה של שחרית. דבר שפותח את הבוקר בצורה הכי חיובית שיש (:
אני מודה לך מקרב לב על המתכונים העשירים והצימחוניים האלה , אני מבטיח לך שהם יהיו לעזר בעוד שבועיים (: ואולי אפילו לפני.
יש ויש, המטבח הרוסי נע בין אוכל לשורדים לבין אוכל מתוק מאוד ....מבוסס המון על שומן בשר שלא תואם כל כך את האקלים הארץ ישראלי (:
כן כן , כוסמת בחלב טוב כמעט כמו שמן קיק לחולים (: אבל הוא כמו תרופות סבתא שתמיד עוזרות לישב דברים - כמו מלח ים שמוריד אך סתום או גוגל מוגל לגרון. תרופות שמרפאות בפחד מהמנה הבאה (:
על סיפור המלווח אני עוד עובד , יש לי שבועיים לחשוב עליו, אני מאמין שיצא סיפור גבורה שגיבורו יהיה ג'וחה התימני הטוב (:
שוב ,המון תודה (:
הוסף תגובה | קישור ישיר להודעה
-
-
-
-
לפני 16 שנים ו-4 חודשים הו, גרמנים צמחונים :-) מנגו סגול
את הפרדוקס הזה אני מכירה , מכירה מקרוב.
אני חיה במקום צמחוני ויש כאן גרמנים, הם מתפסים על הקירות וזה מצחיק עד מאוד. אין מה להגיד.
אבל אלה העושים זאת מבחירה הם אנשים מיוחדים, להיות מצחוני במקום שיש בו רק צ'וריסוס (איכס!)!
איני מקצוענית בבישול האינטואטיבי , אלא אוהבת נפש. מה שהתמקצעתי בו הוא דווקא מאוד מאוד יסודי ועם כללים רישמיים : אפיית לחם, שזו עבודת כפייה נהדרת ונפלאה , אך צריך לצבור כה הרבה ניסיון בשביל אינטואיטביות באפייה.
טוב...
קיטניות: עדשים (כתומות, ירוקות, שחורות), שעועית (אדומה וירוקה), אפונה, חומוס, מאש, אזוקי ובטח יש עוד...
דגנים: אורז (כמובן!) על סוגיו, :פרסי, יסמין, מלא, בסמטי, עגול, אדום, שחור (לא חסר!!), גריסיי פנינה שזה כמובן שעורה, חיטה על סוגיה: חיטה שלמה, בורגול, קוסקוס, סולת, דוחן (שזה סתם סיפור לא מוצלח במיוחד שרוב האנשים יצחקו עליך שאתה אוכל אוכל של וכים ואתה תעמוד נכלם כי הרגע עבדת על הדגן החוצפן הזה ימים רבים בשביל שיפתח!!) , קווקאר (שכמו גריסי הפנינה קוראים לו על השם של החברה הראשונית שיצרה אותו כמותג) הריי זה שיבולת שועל, תירס ושתיי צמחים שהם לא ממש דגנים אבל משום מה מוגדרים כל: כוסמת (שזה גם דיי מיותר ומגעיל ע"פ דעתי) וקינואה שזה ברמה אחת מתחת לארוז , לדעתי.
טוב, הרשימה הארוכה והמתכונים אינסופיים , כמובן.
אם כל אחד מהצמחים הנ"ל אפשר ליצור עולם ומלואו, מזרחי, אירופאי ובעיקר חוצה יבשות.
המיקס הידוע והעדין ביותר הוא מג'דרה פשוטה של אורז ועדשים |(ירוקות)אפשר להוסיף לה קצת שום (שאני מאמינה שגם אותו אתה מכיר מין רשימת התבלינים שהזכרת, נכון!?!?) וכמון (שאותו אתה יכול למצוא בכל סופר, כמו רוב התבליים האחרים)
אני מרגישה קצת מוזר, כי נאי לא באמת יודעת כל כך הרבה, אני ביעקר עושה ולא יודעת!
אשמח, אם אנחנו כבר בחלופה נחמדה שכזו, שתספק לי על המטבח הרוסי, מה שאתה יודע וכמה שיותר..
ולגביי עוד המלצות.. אתה ממש מוזמן לשאול ולתהות בקול רם.
שחר.
הוסף תגובה | קישור ישיר להודעה-
לפני 16 שנים ו-4 חודשים אופסי דייזי totalost
לא ידעתי שיש כל כך הרבה סוגים של אורז (: אני מכיר רק פרסי קלאסי עם הטיבוליות של קנור (:
אה , וכמובן , האורז הדביק הזה של הסושי
אוי ,אני בכלל לא יודע לעבוד עם גריסים ודגנים - חוץ מאורז וכוסמת, שד"א הרוסים מבשלים כוסמת בחלב - לא מומלץ!
אני גם יודע לעשות קוסקוס אינסטנט מהילדות (:
אבל לצערי הרב אינני מכיר את השאר (אפילו לא יודע איך הם נראים - או שפשוט קשה לי לקשר בין השם למראה)
איך למשל עושים מג'דרה של אורז ,עדשים וירקות ?
דווקא באפייה התנסיתי בשבתות בצבא, אבל אני לא הייתי המפקד במבצע האפייה (: לי נתנו רק ללוש ולתחוב לתנור. את בעלת מאפיה ? כמו בספר של מאיר שלו - עשו ?(אויייי...מאגניב).
ובכן, המטבח הרוסי לא ידידותי , ממש כמו בני עמו. רוב רובו של המטבח הרוסי מורכב מבשר שומני של פרה נמוכה (ששש...לא כשר) כרוב חמוץ , ולא חמוץ ומרקים שלאומת עמים אחרים הם די דלים במרכיבים שומניים. אישית אני מעדיף מטבח מיזרחי, יש לו נוכחות , יש לו אופי וטעם משגע(:
בכל אופן אני יכול להתחיל עם הדרך הרוסית של שתיית ודקה שד"א שותים לפני שאוכלים - אז ככה יש לנו וודקה וסילוטקה (דג נע , לא משנה איזה) לחם שחור- להריח אחרי כל כוס , וכמובן בצל ומלפפונים חמוצים או מלוחים. לא סקסי במיוחד (:
יש עוד את הסלט ה"צרפתי" שהרוסים טוענים שהצרפתים הכינו אותו בזמן שנפוליאון ניסה לכבוש את מוסקבה. הוא כולל תפו"א מבושלים , בצל , מלפפונים חמוצים, אפונה, נקניקיות , והמון המון מיונז. אני אוהב את זה גם עם פלפלי שיפקה! הכל חותכים ומערבבים ושמים במקרר ואפשר לאכול את זה שבוע!
בקשר לשאר המתכונים אני אצטרך לוודא עם הפנקס שלי שאני מכיר אותם כמו שצריך (:
הוסף תגובה | קישור ישיר להודעה
-
-
-
-
-
-
-
-