|
|
|
תקציר הספר
הספר 'קמליה סיננסיס' דן בכל ההיבטים של המשקה ומהווה אנציקלופדיה ומורה דרך בתחום התה, שבשנים האחרונות הולך ונעשה פופולארי בישראל.
תה, 'קמליה סיננסיס' בלטינית, הוא המשקה הנפוץ בעולם אחרי מים; הבריטים לבדם שותים מדי יום 165 מיליון ספלי תה. לפי הפילוסופיה המזרחית 'צ'ה צ'י' היא הנשמה והאנרגיה של עלי התה, אותה אנו סופגים באמצעות לגימת חליטת תה. היכן ומתי נולד התה, באילו דרכים הגיע למערב, איך התפשט ונעשה למשקה הפופולארי בעולם?
בשאלות אלה מתמקד חלקו הראשון של הספר. הפרק הראשון עוסק בארצות מורשת התה, סין, יפן וקוריאה. הפרק השני מתחקה אחרי הגעתו למערב ואחרי 'קולוניאליזם התה' הבריטי וההולנדי בהודו ובציילון. הפרק השלישי מפרט את יצרניות התה ברחבי העולם: דרום מזרח אסיה, אפריקה, דרום אמריקה, אזור הים הכספי והים השחור, אוקיאניה, האיים האזוריים וארצות הברית.
חלקו השני של הספר עוסק בהיבטים הביולוגיים, החקלאיים, התעשייתיים והתרבותיים של התה. הפרק הרביעי עניינו שיח התה והטיפול בו. הפרק החמישי דן בייצור ובכלכלת התה. הפרק השישי מעמיק בתחום הטעימות המקצועיות; פרק זה חיוני גם לחובבי יין ולכל למי שמעוניין לשכלל את יכולת ההבחנה בטעמים ובריחות, להיות אנין טעם, להעצים את ההנאה מאוכל וממשקאות ולעדן אותה, וללמוד על האופן שבו אנו קולטים את רשמי החושים ומעבדים אותם לחווייה. הפרקים השביעי והשמיני מתייחסים למנהגים, טקסים וכלים לחליטת תה ולשתייתו בתרבויות שונות. הפרקים התשיעי והעשירי פורשים את סוגי תה, אופני הכנה ושימוש בתה במתכונים. הפרק האחרון מוקדש למקומו של התה בספרות – אך טבעי שמשקה עם היסטוריה כה סוערת וסנטימנטים אינספור, טבע את חותמו ביצירה האמנותית.
תה, 'קמליה סיננסיס' בלטינית, הוא המשקה הנפוץ בעולם אחרי מים; הבריטים לבדם שותים מדי יום 165 מיליון ספלי תה. לפי הפילוסופיה המזרחית 'צ'ה צ'י' היא הנשמה והאנרגיה של עלי התה, אותה אנו סופגים באמצעות לגימת חליטת תה. היכן ומתי נולד התה, באילו דרכים הגיע למערב, איך התפשט ונעשה למשקה הפופולארי בעולם?
בשאלות אלה מתמקד חלקו הראשון של הספר. הפרק הראשון עוסק בארצות מורשת התה, סין, יפן וקוריאה. הפרק השני מתחקה אחרי הגעתו למערב ואחרי 'קולוניאליזם התה' הבריטי וההולנדי בהודו ובציילון. הפרק השלישי מפרט את יצרניות התה ברחבי העולם: דרום מזרח אסיה, אפריקה, דרום אמריקה, אזור הים הכספי והים השחור, אוקיאניה, האיים האזוריים וארצות הברית.
חלקו השני של הספר עוסק בהיבטים הביולוגיים, החקלאיים, התעשייתיים והתרבותיים של התה. הפרק הרביעי עניינו שיח התה והטיפול בו. הפרק החמישי דן בייצור ובכלכלת התה. הפרק השישי מעמיק בתחום הטעימות המקצועיות; פרק זה חיוני גם לחובבי יין ולכל למי שמעוניין לשכלל את יכולת ההבחנה בטעמים ובריחות, להיות אנין טעם, להעצים את ההנאה מאוכל וממשקאות ולעדן אותה, וללמוד על האופן שבו אנו קולטים את רשמי החושים ומעבדים אותם לחווייה. הפרקים השביעי והשמיני מתייחסים למנהגים, טקסים וכלים לחליטת תה ולשתייתו בתרבויות שונות. הפרקים התשיעי והעשירי פורשים את סוגי תה, אופני הכנה ושימוש בתה במתכונים. הפרק האחרון מוקדש למקומו של התה בספרות – אך טבעי שמשקה עם היסטוריה כה סוערת וסנטימנטים אינספור, טבע את חותמו ביצירה האמנותית.
עליזה גלקין-סמית (סופר על המוקד)
|
עליזה גלקין סמית אומנית יוצרת בציור ובפיסול, עוסקת בתראפיה באומנות. תושבת עמיקם. חברה באגודת האמנים, חברה באגודת הסופרים העבריים.... המשך לקרוא
|
לקט ספרים מאת עליזה גלקין-סמית
| שם הספר |
|---|
| עונות |
| יער הפלאות |
| מועדון יום השישי |
| עורכת ספרותית |
| ליל |
לצפיה ברשימה המלאה, עבור לדף הסופר של עליזה גלקין-סמית
©2006-2023 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ
צור קשר |
חנויות ספרים |
ספרים משומשים |
מחפש בנרות |
ספרים שכתבתי |
תנאי שימוש |
פרסם בסימניה |
מפת האתר |
מדף גדול מדף קטן |
חיפוש ספרים