קמליה סיננסיס - ספר התה / עליזה גלקין-סמית

קמליה סיננסיס - ספר התה

עליזה גלקין-סמית

יצא לאור ע"י הוצאת איתי בחור, בשנת 2018, מכיל 262 עמודים, בריאות » דיאטה ותזונה







ללא דירוג ללא דירוג
0 בנים   0 בנות
702 התעניינו בספר


תקציר הספר
הספר 'קמליה סיננסיס' דן בכל ההיבטים של המשקה ומהווה אנציקלופדיה ומורה דרך בתחום התה, שבשנים ‏האחרונות הולך ונעשה פופולארי בישראל.‏

‎תה, 'קמליה סיננסיס' בלטינית, הוא המשקה הנפוץ בעולם אחרי מים; הבריטים לבדם שותים מדי יום 165 מיליון ‏ספלי תה. לפי הפילוסופיה המזרחית 'צ'ה צ'י' היא הנשמה והאנרגיה של עלי התה, אותה אנו סופגים באמצעות לגימת ‏חליטת תה.‏ היכן ומתי נולד התה, באילו דרכים הגיע למערב, איך התפשט ונעשה למשקה הפופולארי בעולם?‏

בשאלות אלה מתמקד חלקו הראשון של הספר. הפרק הראשון עוסק בארצות מורשת התה, סין, יפן וקוריאה. הפרק ‏השני מתחקה אחרי הגעתו למערב ואחרי 'קולוניאליזם התה' הבריטי וההולנדי בהודו ובציילון. הפרק השלישי מפרט את ‏יצרניות התה ברחבי העולם: דרום מזרח אסיה, אפריקה, דרום אמריקה, אזור הים הכספי והים השחור, אוקיאניה, ‏האיים האזוריים וארצות הברית.‏

חלקו השני של הספר עוסק בהיבטים הביולוגיים, החקלאיים, התעשייתיים והתרבותיים של התה. הפרק הרביעי עניינו ‏שיח התה והטיפול בו. הפרק החמישי דן בייצור ובכלכלת התה. הפרק השישי מעמיק בתחום הטעימות המקצועיות; ‏פרק זה חיוני גם לחובבי יין ולכל למי שמעוניין לשכלל את יכולת ההבחנה בטעמים ובריחות, להיות אנין טעם, ‏להעצים את ההנאה מאוכל וממשקאות ולעדן אותה, וללמוד על האופן שבו אנו קולטים את רשמי החושים ומעבדים ‏אותם לחווייה. הפרקים השביעי והשמיני מתייחסים למנהגים, טקסים וכלים לחליטת תה ולשתייתו בתרבויות שונות. ‏הפרקים התשיעי והעשירי פורשים את סוגי תה, אופני הכנה ושימוש בתה במתכונים. הפרק האחרון מוקדש למקומו ‏של התה בספרות – אך טבעי שמשקה עם היסטוריה כה סוערת וסנטימנטים אינספור, טבע את חותמו ביצירה ‏האמנותית.‏



פרסומת

עליזה גלקין-סמית (סופר על המוקד)
עליזה גלקין סמית אומנית יוצרת בציור ובפיסול, עוסקת בתראפיה באומנות. תושבת עמיקם. חברה באגודת האמנים, חברה באגודת הסופרים העבריים.... המשך לקרוא
לקט ספרים מאת עליזה גלקין-סמית
לצפיה ברשימה המלאה, עבור לדף הסופר של עליזה גלקין-סמית






©2006-2023 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ