![]() |
|
|
תקציר הספר
מדוע האוכל בחתונות אף פעם לא טעים? מדוע השופטים בתוכנית מאסטר שף הם קניבלים? איך מרגישה שווארמה כשאוכל אותה ראש הממשלה? מה הקשר בין כשרות לדיאטה ובין סלט ירקות לציורים של פיקאסו? מדוע אסור שהחומוסייה הטובה תהיה קרובה לבית?
הספר ארץ אוכלת מציע לקוראיו ניתוח מבריק של הטקסים, הסיפורים, הסמלים והמשאלות שמרכיבים את תרבות המזון בישראל. בשורה של פרקים מצחיקים וחריפים בוחן יחיל צבן את שפת המזון הישראלית, מציג את צדדיה הפנטסטיים, האלימים, האבסורדים והמיסטיים, ומשדך מחדש בין אכילה לכתיבה ספרותית. ארץ אוכלת הוא ספר חובה לכל מי שאוהבים לאכול, לבשל ולחשוב על אוכל.
יחיל צבן מלמד וחוקר בחוג לספרות באוניברסיטת תל אביב. ספרו הראשון "ונפשו מאכל תאווה: מזון ומיניות בספרות ההשכלה" יצא ב-2014.
הספר ארץ אוכלת מציע לקוראיו ניתוח מבריק של הטקסים, הסיפורים, הסמלים והמשאלות שמרכיבים את תרבות המזון בישראל. בשורה של פרקים מצחיקים וחריפים בוחן יחיל צבן את שפת המזון הישראלית, מציג את צדדיה הפנטסטיים, האלימים, האבסורדים והמיסטיים, ומשדך מחדש בין אכילה לכתיבה ספרותית. ארץ אוכלת הוא ספר חובה לכל מי שאוהבים לאכול, לבשל ולחשוב על אוכל.
יחיל צבן מלמד וחוקר בחוג לספרות באוניברסיטת תל אביב. ספרו הראשון "ונפשו מאכל תאווה: מזון ומיניות בספרות ההשכלה" יצא ב-2014.
הקורא | עיר הקורא | מתי | |
---|---|---|---|
חלילית | רחובות | לפני 8 שנים ו-4 חודשים | מענה |
פרסומת
יחיל צבן (סופר על המוקד)
יחיל צבן יליד ירושלים, למד ספרות לתואר ראשון ושני באוניברסיטה העברית. את עבודת הדוקטורט שעליה מבוסס ספר זה כתב בחוג לספרות עברית באוניברסיטת בן-גוריון. מלמד וחוקר בתוכנית לימודי היהדות באוניברסיטת קליפורניה, ברקלי. ... המשך לקרוא
|
לקט ספרים מאת יחיל צבן
שם הספר |
---|
לגיון |
ונפשו מאכל תאוה - מזון ומיניות בספרות ההשכלה |
הליקון 122: האור הבוקע מן הסיר - אוכל | שתייה | שירה - הליקון #122 |
מצבור האור המתכלה |
לצפיה ברשימה המלאה, עבור לדף הסופר של יחיל צבן
©2006-2023 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ
צור קשר |
חנויות ספרים |
ספרים משומשים |
מחפש בנרות |
ספרים שכתבתי |
תנאי שימוש |
פרסם בסימניה |
מפת האתר |
מדף גדול מדף קטן |
חיפוש ספרים