|
|
תקציר הספר
האור והמזון הם שני הגורמים הסביבתיים החשובים ביותר לקיום האורגניזם, לבריאותו, לתהליכים הפיסיולוגיים המתחוללים בו ולהתנהגותו. העניין בקשר שבין מזון להתנהגות משותף לכל בני האדם. אולם תחום זו אפוף אגדות, אמונות תפלות וטיעונים בלתי מבוססים. אנשים מזיקים לעצמם לעיתים קרובות משום שהם מאמינים כי סוגי מזון מסוימים משפיעים על גופם ורוחם. במרכז השיחות המכונסות בספרון זה הועמדה השאלה, האם ניתן לחקור את הקשר בין מזון להתנהגות בשיטות מחקר מדעיות. התשובה על כך היא, ככל הנראה, חיובית. השיחות מתמקדות בהצעת דרכים אפשריות לאיסוף ולבחינה של מידע ונתונים בנושא זה. התחום המחקרי העוסק בו מצוי עדיין בשלביו המוקדמים; אין בו עדיין הרבה ידע מדעי מבוסס, אך מקווים שהוא ילך ויגדל בשנים הקרובות לתועלת כולנו.פרופ` שלמה יהודה, מהמחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטת בר-אילן, הוא מנהל המעבדה לפסיכופרמקולוגיה, העוסקת בהשפעת תרופות וסמים על הביוכימיה של המוח ועל ההתנהגות. עיקר מחקריו בשנים האחרונות מוקדש לתהליכי זיכרון.
הקורא | עיר הקורא | מתי | |
---|---|---|---|
נעמה ירוסלביץ | נוף אילון | לפני 3 שנים ו-9 חודשים | מענה |
לקט ספרים מאת שלמה יהודה
שם הספר |
---|
פסיכופרמקולוגיה - תרופות והתנהגות |
בעיני המתבונן - חומרי ורוחני ביצירותיהם של מיכאלאנג'לו, אל גרקו וולסקז |
לצפיה ברשימה המלאה, עבור לדף הסופר של שלמה יהודה
©2006-2018 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ
צור קשר |
חנויות ספרים |
ספרים משומשים |
מחפש בנרות |
ספרים שכתבתי |
תנאי שימוש |
פרסם בסימניה |
מפת האתר |
מדף גדול מדף קטן |
חיפוש ספרים