משווייץ באהבה

רות סירקיס

יצא לאור ע"י הוצאת הוצאת סירקיס, בשנת 2011, מכיל 207 עמודים, בישול ואפיה »


הוסף לסל
קנה חדש: ₪138.00 ₪124.20





ספר מעולה דירוג של חמישה כוכבים
5
100% בנים
1 בנים   0 בנות
גיל ממוצע:39
319 התעניינו בספר

תקציר הספר
ארבעה מטבחים בצלחת אחת
המטבח השווייצרי הוא מטבח משובח ומגוון הכולל גם מאכלים שווייצריים מסורתיים וגם כאלה שהגיעו מגרמניה , צרפת ואיטליה. בקנטון טיצ'ינו , קבל המטבח השווייצרי פנים איטלקיות עם פסטה ,פולנטה, ערמונים ואוסו –בוקו. בחלק הגרמני אפשר ליהנות מלביבת רשטי עשויה תפוחי אדמה ,מלחמים מצוינים, מגבינות משובחות ומשוקולד נפלא. בחלק הצרפתי מוגשות מנות גורמה איכותיות ברטבים עשירים .
ארבעת המטבחים שעליהם נשען המטבח השווייצרי העכשווי יוצרים מטבח עצמאי ואיכותי. הוא ממזג את הטוב שבכל העולמות וניתן למצוא בו,באזור ז'נווה, את החן והשיק הצרפתיים , באזור טיצ'ינו את שמחת החיים והלבביות האיטלקית, באזור ציריך את הדייקנות הגרמנית, ובאזור גראובונדן השווייצרי המקורי את החריצות והיעילות. בזכות המיזוג הזה שווייץ היא ארץ מצליחה בקנה מידה בינלאומי, ולא רק במטבח שלה .
המתכונים
הכנתו של האוכל השווייצרי פשוטה יחסית. המתכונים אינם מסובכים אבל התוצאה היא אוכל אירופי טוב. בספר כלולים מאכלי גבינה, טארטים, מרקים, מאכלי דגים, סלטים ,בשר ביין ומנות מיוחדות כמו פלטת בשרים מהעיר ברן . יש גם מגוון קינוחים משובחים ועוגות קלות להכנה אך טעימות מאוד. וכמובן ,כיאה לשווייץ מלכת השוקולד, יש בספר מבחר פינוקי שוקולד אשר למרבה הפלא גם קל להכינם במטבח הישראלי שלנו .
מסע גסטרונומי
מסעותינו בשווייץ הביאו אותנו להיכרות עם המאכלים המסורתיים ועם יצרני מזון וארטיזנים . אבל הכרנו גם את מטבחי הגורמה של שווייץ ,האמונה על אירוח תיירים מכל העולם. ביקרנו במסעדות מעולות ,המעוטרות בכוכבי מישלן ובניקוד גבוה של גו מיו, שבהן השפים נותנים חופש ליצירתיות שלהם ומכינים מנות מהשורה הבינלאומית הראשונה. את כל הסיפורים והכתובות תוכלו למצוא בספר זה .







©2006-2015 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ