אורי בורי - דגים ופירות ים / אורי ירמיאס

אורי בורי

דגים ופירות ים

אורי ירמיאס & אפרת מיכאלי

יצא לאור ע"י הוצאת כתר, בשנת 2006, מכיל 180 עמודים, בישול ואפיה » בשר, דגים ועוף







ספר מעולה דירוג של חמישה כוכבים
5
100% בנים
2 בנים   0 בנות
גיל ממוצע:48
5612 התעניינו בספר


תקציר הספר
אורי בורי, המסעדן האגדי, לוקח את הקוראים למסע מעמיק להכרת הדגים ופירות הים.

הוא מציע מידע, מתכונים, רעיונות וגיוונים וחולק עם הקורא את תפיסת עולמו הקולינרית. אורי מלמד את הקוראים איך בוחרים דגים ופירות ים, איך בודקים את טריותם, איך מנקים, מאחסנים, מקפיאים, ומציע אופני הכנה שונים: גריל, צלייה, כבישה, החמצה ועישון, טיגון ובישול, אידוי ואפייה ועוד. בשפע המתכונים שלו מציג אורי מסורות בישול שונות עם מגוון טעמים וצורות הכנה ושימוש בחומרי גלם מקומיים המצויים לחופי הים התיכון. המתכונים קלים ומתאימים להכנה בבית. הספר כולל מילון דגים מפורט ובו מידע בסיסי על כל דג, וכן רשימות המפרטות סוגי שמנים, מלחים, חומצים ותבלינים, כלי עבודה ואביזרים הנחוצים לבישול דגים, ורשימת חנויות מומלצות לקניית דגים ופירות ים. פרק מיוחד מוקדש ליין ובו המלצות להתאמת יינות מקומיים לדגים ולפירות ים.

אפרת מיכאלי, שיזמה את כתיבת הספר והיתה שותפה לכתיבתו ולעיצובו, היא עיתונאית ובשלנית שפרסמה כתבות ומאמרי ביקורת ב"מעריב" וב"על השולחן" ועסקה בתחקירים בתוכנית הטלוויזיה "עובדה".


הקורא עיר הקורא מתי
ירושלמי ירושלים לפני שנתיים ו-2 חודשים מענה
A1E בת ים לפני 14 שנים ו-7 חודשים מענה
סימניה תל אביב לפני 12 שנים ו-5 חודשים מענה
דנה גבעת שמואל אתמול מענה
אלי נהריה לפני שנתיים ו-11 חודשים מענה
מיכאל פירק יוקנעם מושבה לפני 4 שנים ו-6 חודשים מענה

רשימות קריאה בהן מופיע אורי בורי - דגים ופירות ים
ספרי בישול מיוחדים | תמרה בת מר"ג, פרדס חנה, זכרון יעקב רמלה ומשלוחים רשימת הקריאה עודכנה לפני 8 חודשים


פרסומת







©2006-2023 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ