![]() |
|
|
תקציר הספר
דברי המאפה שגרסיה נהגה להביא איתה לעבודה משכו את עיניהם ולבם של לקוחות הבנק שבו עבדה. הבקשות וההזמנות לעוגות ולחבשילים החלו לזרום מכל עבר, וגרסיה הפכה לבשלנית מבוקשת ביותר. כולם אהבו את הבישול המיוחד שלה, בישול שלמדה בארץ שבה נולדה וגדלה: לבנון. גרסיה גרגו עזבה את לבנון בשנת 1970. כאן, בביתה החדש, היא החליטה להגשים חלום: להוציא לאור ספר שיכיל מתכונים מן המטבח היהודי - לבנוני, ספר שיאפשר בישול מסורתי ואנין טעם שעבר במשפחתה מדור לדור. התגובות הנלהבות של הסביבה הישראלית המריצו אותה: גרסיה גייסה את בתה עדית ויחד הן אספו את המתכונים המקוריים והכינו אותם לספר. בצד הוראות בהירות ומזמינות, כתבה גרסיה גם סיפורי הווי ופולקלור מחיי הקהילה היהודית בלבנון - מתיאור ההליכה למקווה ועד להסבר על המאכלים המיוחדים לכל חג ומועד - ולבסוף עטפה הכול באהבה ובתצלומים מרהיבים. כך הגשימה את חלומה. אתם אוחזים בידיכם ספר בישול ייחודי ומלא קסם: ספר בישול מן המטבח היהודי - לבנוני, שמכיל חומרים, מתכונים וסיפורים שיש בהם טעם קרוב - רחוק, טעם של בית וטעם של מסורת ארוכת שנים.
הקורא | עיר הקורא | מתי | |
---|---|---|---|
משה נבות | Tel-Aviv | לפני ארבעה שבועות | מענה |
פרסומת
קוראים עכשיו
התחילה לקרוא לפני 5 שנים ו-2 חודשים
|
לקט ספרים מאת גרסיה גרגו
שם הספר |
---|
הבישול ואפיה הלבנוני |
לצפיה ברשימה המלאה, עבור לדף הסופר של גרסיה גרגו
©2006-2023 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ
צור קשר |
חנויות ספרים |
ספרים משומשים |
מחפש בנרות |
ספרים שכתבתי |
תנאי שימוש |
פרסם בסימניה |
מפת האתר |
מדף גדול מדף קטן |
חיפוש ספרים