|
1.
|
|
חמין משגע לשבת, דגים בשַרמוֹלָה, סנדוויץ' אלג'יראי אמיתי, שוּפּלוֹר עוף וכרובית,
כבד קצוץ של אמא, כדורי מרציפן ממכרים, זַ'אבַּן מבהיק בלובנו, עוגיות היוֹ–יוֹ
שהפילו מהכיסא את שופטי "מאסטר שף"...
טעמים של בית הוא ספר בישול נפלא ובו עשרות רבות של מטעמים צפון–אפריקאיים,
שהכין בכישרון עצום ובאצבעות אוהבות אבי לוי, זוכה תוכנית הטלוויזיה המצליחה
"מאסטר שף" והבעלים של מסעדת "המוציא" בירושלים....
|
3.
|
|
אבי לוי מתייחס לשירה כשותפה, מאהבת וחברה טובה שאפשר לחשוף בפניה הכול. וכמו כל מערכת יחסים, גם זאת עומדת תמידית במבחן, בכל יום ובכל שיר. צא לי מבין הרגליים (עורך יואב גלבוע) הוא ספרו השני, והוא ממשיך את התמה הזאת מספרו הראשון, אל תשוב לבלי שיר (עורך יואב גלבוע), אך הפעם מציג המשורר מערכת יחסים יותר מבוססת עם השירה, עם אהובתו, עם לבו ועם עידן הקורונה, תוך געגועים לעידן אחר....
|
4.
|
|
מתוך הספר:
אֲנִי לֹא רוֹצֶה לַעֲשׂוֹת סְפּוֹיְלֶר,
אֲבָל אֲנִי מֵת בַּהַתְחָלָה.
הָיִיתִי רוֹצֶה לוֹמַר הַתְחָלָה חֲדָשָׁה,
אֲבָל הַדָּבָר הַיָּחִיד שֶׁאֲנִי יָכוֹל לְהַבְטִיחַ לָכֶם זֶה
שֶׁאֲנִי מְתַכְנֵן אֶת הַמַּסָּע כְּמוֹ טִיּוּל אַחֲרֵי צָבָא:
נִפְתָּח לְכָל הַכִּוּוּנִים
בְּלִי לַחֲשֹׁב עַל כָּל הַסִּכּוּנִים
וְעִם תַּקְצִיב דַּל.
נושא המוות לא זר למשורר אבי לוי שהתייתם מאימו בגיל צעיר ונותר לסעוד במשך שנים ארוכות את אביו האלמן.
בספר השירים החדש שלו, כל החיים אחריך, המשורר אבי לוי מבקש להתמודד עם המסע הבלתי נמנע הזה, להישיר מבט אל המוות ולראות אף מעבר לו.
בשירים קצרים ושנונים, מוצגת לפנינו אלטרנטיבה מעניינת לחוויית המוות בחיים.
קולו הייחודי של המשורר, המשלב נושאים רציניים עם הומור, בא לידי ביטוי גם בספרו זה....
|
|