עומר מילר

עומר מילר

סופר


גם טעים גם בריא
לאכול טעים עם קרוהן וקוליטיס, וגם עם תסמונת המעי הרגיש, צליאק ואי סבילות ללקטוז
מאת: עומר מילר, אלינוער רבין ופרופ' דן טרנר.

עומר מילר: "לפני כארבע שנים פנה אלי פרופ’ דן טרנר מהמרכז הרפואי שערי צדק בבקשה שאעביר סדנת בישול במחלקה לגסטרו בירושלים.
באותם ימים הייתי אחרי שבע שנות רגיעה ובמאבק יומיומי לברוח מהמחלה ומסימניה. חששתי מלהיכנס שוב לבית החולים, לראות ילדים סובלים, למעשה – לראות השתקפות של עצמי כילד.

הסדנה עברה בהצלחה, במהלכה סיפרתי לילדים ולהורים (גם הורי הגיעו) את סיפור חיי, לפני ובעיקר אחרי התפרצות המחלה.
התגובות הרגשיות במהלך אותה סדנה שינו אותי. באותו מעמד החלטתי שהמחלה מעניקה לי הזדמנות להפיח תקווה אצל הילדים הצעירים. זה היה היום בו דן ואני החלטנו שיש להוציא לאור ספר מתכונים."

אלינוער רבין: "למרות כתיבה ועריכה של עשרות ספרי מתכונים, ההתייחסות שלי לספר זה היתה שונה. פגשתי את פרופ’ דן טרנר, מנהל המכון לגסטרו ילדים ותזונה ע”ש ג’ולייט קיידן מהמרכז הרפואי שערי צדק בירושלים, שסיפר לי מעט על מחלות מעי ועל סבלם של הילדים והמבוגרים. פרופ’ טרנר סיפר על המפגש שלו עם השף עומר מילר בסדנת מאסטר שף שנערכה בשערי צדק.

השניים יודעים ומכירים היטב את חשיבות התזונה להרגשה הכללית של המטופלים ועל הצורך במבחר תפריטים מתאימים.
מאוחר יותר פגשתי את השף עומר מילר וכאן הסיפור התחיל."

ליווי מדעי: פרופ’ דן טרנר, מנהל המכון לגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים ע”ש ג’ולייט קיידן והמרכז לקרוהן וקוליטיס בילדים ע”ש אן וג’ו טרנר.

ליווי דיאטני: רונית דדוש, המרכז הרפואי שערי צדק, ירושלים, ליהי גודני, המרכז הרפואי תל אביב ע”ש סוראסקי.
1.
קח עוף עם פתיתים, תבלו את בתערובת ראס אל-חנות המרוקאית - וקיבלתם את תמצית המטבח הישראלי. נכון, אין לנו מסורת בישול בת מאות שנים, אבל היום כבר ברור שיש לנו מטבח ייחודי, השואב את השראתו ממסורות עשירות של מטבחי עדות ומשלב אותן עם חומרי הגלם הנפלאים של ישראל ואגן הים התיכון. עומר מילר, השף של מסעדת "חדר האוכל" המצוינת בתל אביב ואחד הכישרונות הבולטים בזירת האוכל המקומית, אסף את הטעמים והמאכלים האהובים על כולנו ויצר מעין ספר זכרונות קולינרי, המשקף את הטעמים שעליהם גדלנו לצד הטרנדים העדכניים ביותר של האוכל המקומי. ב"מטבח ישראלי" כ-200 מתכונים בשישה פרקים המאפיינים את סגנונות האכילה הרווחים אצלנו. הספר נפתח בפרק נרחב במיוחד המוקדש לארוחת הבוקר, ואחריו לפי הסדר: פותחים שולחן, אמצע השבוע, שבתות וחגים, על האש ומתוקים. מהותו של המטבח המקומי היא ערבוב בין תרבויות וטעמים. וכך מחבר מילר את הסבזי הפרסי (עשבי תיבול טריים המוגשים לשולחן לרענון החך) עם גבינת עיזים ופלפל ירוק חריף, את הסיגרים המרוקאיים הוא ממלא בכבד קצוץ, על סלט ירקות עם קרעי פיתה קלויה הוא מניח פרוסות מעודנות של דג נא, למרינדה של פרגיות על האש הוא מסיף חילבה תימני והחמין שלו הוא שילוב של קדרות שבת מכמה עדות - עם גריסים אשכנזיים לצד סילאן עיראקי. הצילום (רונן מנגן) והסגנון (רותם ניר) משלימים את החוויה. לצד תצלומים נוסטליים, לפעמים משועשעים אך תמיד מגרים, של המנות, מופיעות תמונות מרגשות של חברים ובני משפחה המסבים יחד לארוחה....

2.
ספר זה הוא פרי שיתוף פעולה בין השף עומר מילר, כוהנת הבישול אלינוער רבין ופרופ’ דן טרנר, מנהל המכון לגסטרו ילדים ותזונה במרכז הרפואי שערי צדק, צוות דיאטניות ומומחים נוספים. הספר מאגד, לראשונה, מתכונים טעימים, קלים להכנה ומגוונים, המיועדים למי שמעוניין לשמור על תזונה בריאה, אך בעיקר לחולי קרוהן וקוליטיס כיבית ולבעלי הפרעות מעי שונות – תסמונת המעי הרגיש, צליאק ואי סבילות לחלב. הודות להתקדמות המשמעותית שהשיגה הרפואה בהבנה של השפעת התזונה על המעי, המערכת החיסונית ומערכות אחרות בגוף, אנו יכולים כיום לאכול בריא, מגוון, וגם טעים. המתכונים בספר זה מחברים את עולם הבישול המגוון והעשיר עם הידע הרפואי העדכני, והם מומלצים לכולם. המתכונים נטולי רכיבים תעשייתיים ותוספות מלאכותיות שמאפיינות את המזון המתועש. אין בהם שומן טראנס ומעט מאוד שומן מהחי, סוכר וצורך בטיגון. מובן שאין לראות בספר זה הנחיה לטיפול פרטני, שחייב להינתן על-ידי גורם רפואי מוסמך. עם זאת, ההיבט התזונתי המשתקף בספר זה עשוי להשלים את המכלול ולעזור בריפוי, תחת השגחה רפואית מוסמכת. כל התמלוגים ממכירת הספר מוקדשים לפעילויות תמיכה ולסדנאות לילדים ובני נוער חולים המתמודדים עם מחלות קרוהן וקוליטיס כיבית, המתקיימות במרכז הרפואי שערי צדק ופתוחות לילדים מכל הארץ ללא תשלום. ...


לכל מי שאוהב אוכל פשוט, לא יומרני, שמזכיר קצת את בית סבתא, בליווי תמונות מקסימות.... המשך לקרוא
2 אהבו · אהבתי · הגב
אחד הספרים היפים והמרתקים שראיתי מבית על השולחן... המשך לקרוא





©2006-2023 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ