רפי כהן

רפי כהן

סופר


1.
סלטים: הספרדים קוראים להם "טאפאס", האיטלקים – "אנטיפסטי", הטורקים – "מזה" ובערבית הם נקראים "סלאטה" או "סלאטאט". סלט יכול להיות חי, אבל גם מבושל, מטוגן, קלוי על האש או אפוי בתנור. הוא יכול להיות קר או חם, עשוי מירקות, אבל לא רק. הספר סלטים הוא חגיגה אמיתי של טעמים, מעשה ידיו של רפי כהן, השף של מסעדת "רפאל" הידועה ואחד השפים המוערכים והמוכשרים בישראל. באהבה אין קץ, ומתוך כבוד עמוק למסורת, מוביל אותנו רפי כהן למטבח הפרטי המעולה שלו, לניחוחות ולטעמים מופלאים, לצבעוניות עזה ולעושר קולינרי נדיר. ...

2.
ממולאים של השף רפי כהן (מסעדת 'רפאל') יוצא לאור אחרי ספרו הקודם 'סלטים', שהיה רב־מכר וזכה לשבחים רבים. המבחר הגדול של מתכוני הממולאים בספר זה מבוסס על מקורות הבישול של רפי כהן, החל במטבחה הביתי של סבתו הירושלמית עזיזה ועד מטבחי העילית הצרפתיים שעבד בהם, ועל ניסיונו העשיר והידע הרב שצבר במרוצת השנים. המתכונים נשענים על כללים, מסורות וטכניקות בישול של קהילות רבות ושונות, אבל כולם עברו את מבחן הטעם האישי והמשובח של כהן. יש בספר מבחר גדול ומגוון מאוד של ממולאים: המון ירקות ממולאים, סוגים שונים של בצקים ממולאים — כדורים או קובות, סיגרים או אצבעות, משולשים או סהרונים — וכן דגים, עופות ובשרים ממולאים. בכל אלה משתמש רפי כהן בחומרי גלם מקומיים וטריים, ומטפל בהם בתשומת לב, תוך מתן הנחיות והסברים ברורים ומדויקים. הצילומים המרהיבים והמגרים של דן פרץ והעריכה המדויקת של נעמה אברמוביץ' — עושים את הספר לאבן יסוד בתחום ספרי הבישול. זהו ספרו השלישי של רפי כהן. קדמו לו 'אופים בבית' בשיתוף עם ישראל אהרוני (מודן, 2004) ו'סלטים' (כתר, 2013). ...

3.
4.





©2006-2023 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ