» רשימות קריאה בהם מופיעים ספריו (20):
RTBCPT3,
AAA,
ספרי קריאה,
GT,
אוכל ובישול למכירה,
יין,
ספרי עיון בנושא היסטוריה,
H6,
DPL,
מתכונים,
הסרוויס של הגרף פוטוצקי,
בישול ואפיה,
ספרים שקראתי,
ספרים שאני רוצה לקנות,
תזונה | בישול ואפייה ,
ספרי עיון,
הספרים שלי,
מדריכים,
רשימת קניות,
פילוסופיה | הגות | ארכיאולוגיה והיסטוריה למכירה,
עוד ...
|
2.
|
|
אדום או לבן, יבש או מתוק ומה שביניהם, קברנה סוביניון נגד שרדונה, בורדו מול קליפורניה, אוסטרליה יד ביד עם צ'ילה, מכרמל מזרתי ועד יקבי רמת הגולן, וכמובן צרפת - כל הטעמים, הניהוחות, המקורות, ההיסטוריה המרתקת והסיפורים המשעשעים, עולם היין הוא הספר המושלם ל"מתחילים", ל"מתקדמים" ולמביני דבר מדריך רב - פנים לתרבות היין, למנהגים ולמוסכמות ולהנאה צרופה, בבית וליד שולחן המסעדה. יין במרתף ויין בחדר, מי מוזג למי, כמה ולמה, מה שותים עם מה ועם מי, מנפלאות החבית ואיכות הפקק ועד טיב הבקבוק וצלילי הזכוכית של הכוסות, וגם על עפיצות, כמובן, כל המושגים, כל המותגים, כל השמות - בספר מרהיב, מלווה באיורים וצילומים יפהפיים....
|
3.
|
|
בירה זהובה ממבשלות צ'כיה הוותיקות, שיכר כהה עמוק ממנזרי בלגיה, ניחוחות בירת החיטה של גרמניה, הקצף הסמיך של הבירה האירית, ההמולה הססגונית של הפאב האנגלי, הטעמים הנהדרים של מטבח הבירה והמתכונים המפתיעים - כל זאת ועוד בעולם הבירה.
עולם הבירה הוא מדריך צבעוני ומרתק לעולם השיכר, המשקה האלכוהולי הנפוץ בעולם: ההיסטוריה של הבירה, דרכי עשייתה, סוגיה השונים, המושגים, המותגים והאנשים הקשורים לעולם הבירה. את אוצר הטעמים והניחוחות משלימים מתכונים נפלאים של בישול עם בירה, מנות ראשונות ומרקים, מנות עיקריות מרחיבות דעת וקינוחים מפתיעים.
מחבר הספר שלמה פפירבלט הוא עיתונאי בכיר, בעל טור בנושאי בירה, יין ושאר אלכוהול, טועם בעל ניסיון רב ומגוון, ומעל לכול, אספן בלתי נלאה של סיפורי שתייה מתקופות שונות וממקומות שונים ברחבי העולם.
בנסיעותיו המקצועיות הרבות, ובשנים שעשה כשליח עיתונו באירופה, פקד מבשלות בירה ותיקות בצ'כיה, בגרמניה, בהולנד ובדנמרק, טבל שפמו בקצף הסמיך של השיכר הבריטי, הפשיל שרוולים ליד כמה דודי בישול בבלגיה, ראה את התעוררות המבשלות הקטנות בארה"ב, טרח במטבחים בהם מבשלים בבירה, ותיעד את הקשר ההיסטורי והאמיץ שלה עם בני האדם מאז ומעולם.
הבירה היא האלכוהול הנפוץ ביותר בתבל, אומר שלמה פפירבלט, היא הלחם של עולם המשקאות. ספריו הקודמים עולם היין והספר החריף ראו אור גם הם בהוצאת אריה ניר....
|
4.
|
|
הספר החריף ? עולם של תענוגות. ויסקי ענברי ממזקקות סקוטלנד, וודקה קפואה כמו ערבות סיביר, קוניאק ניחוחי וקלבדוס ריחני ממרתפי צרפת, רום מפתה מהאיים הקריביים, טקילה קופצנית מארץ האצטקים, ג´ין, אבסינט, ועוד מן החריף-חריף הזה, המחמם את הלב ומלהיט את החושים. הספר החריף הוא מדריך אלבומי עשיר לעולם המשקאות החריפים, מוצאם, דרכי עשייתם, מנהגי שתייתם והסיפוקים המרתקים עליהם ועל האנשים הקשורים בהם. כל המושגים, כל המותגים, כל השמות וגם מתכונים להכנתם של הקוקטיילים הקלאסיים, בספר מרהיב, מלווה באיורים יפהפיים. מתנה לשותים, למתעניינים ולאוהבי תענוגות חריפים....
|
|