|
1.
|
|
ניחוחות המאפה הוא ספר נוסף בסדרת ספרי הבישול, לאחר ניחוחות שבת וחג. התגובות הנלהבות בהם התקבלו ספרי הבישול לשבת ולחגים בקרב הצבור עודדו את המחברת לכתוב ספר נוסף המתמקד אך ורק בתחום האפייה. בניחוחות המאפה שפע רעיונות לעוגות, עוגיות וליקרים. המתכונים נכתבו תוך שימת דגש על שפה ברורה והוראות בצוע מובנות ומדוייקות - המקרבות אף את המתחילות והצעירות לרזי האפייה. הספר ספוג בניחוחות מ אפה מסורתי ממזרח אירופה ומשתלב גם במאפה מודרני. נקל לאפות על פיו עוגות קלות ופשוטות ועד לעוגות המורכבות והמקושטות. ולא שחסרים מיני מאפה מעולים ונוצצים במדפי הקונדיטוריות - אלא שכל כולה של התכונה והטרחה המושקעות בהפקת מאפה ביתי בטעם ובטיב משובחים - כולם נעשים באהבה ובהנאה לכבודם של שבתות וימים טובים, ארועים חגיגיים ושמחות - לכבודה של מצווה....
|
4.
|
|
ניחוחות שבת וחג כשמו כן הוא. הספר המהודר ורב ההיקף אמור לגשר, בחן ובקלילות, על פני שבתות וימים טובים - במקביל למעגל השנה. משובצים ושזורים בו יד ביד מנהיגים ומסורת מבית אבא והצעות תפריט עשירות ומגוונות המתאימות לכל שבת ומועד. בדפים אלו ספוג ניחוח מסורתי של תבשילים שעברו מאם לבתה במתכונת כמעט זהה. הושקעה בספר מחשבה רבה ועבודה מקיפה להלהיב את עקרות הבית - ובפרט את הדור הצעיר - לטרוח, לקשט ולהדר בהכנת ארוחות שבת וחג כמקובל מבית סבתא אשר במזרח אירופה, עליו נאמר ``יש קנקן חדש מלא ישן``....
|
7.
|
|
ניחוחות שבת וחג כשמו כן הוא. הספר המהודר ורב ההיקף אמור לגשר, בחן ובקלילות, על פני שבתות וימים טובים - במקביל למעגל השנה. משובצים ושזורים בו יד ביד מנהיגים ומסורת מבית אבא והצעות תפריט עשירות ומגוונות המתאימות לכל שבת ומועד. בדפים אלו ספוג ניחוח מסורתי של תבשילים שעברו מאם לבתה במתכונת כמעט זהה. הושקעה בספר מחשבה רבה ועבודה מקיפה להלהיב את עקרות הבית - ובפרט את הדור הצעיר - לטרוח, לקשט ולהדר בהכנת ארוחות שבת וחג כמקובל מבית סבתא אשר במזרח אירופה, עליו נאמר ``יש קנקן חדש מלא ישן``....
|
8.
|
|
לפשטידה מקום מכובד במסורת ישראל. היא מקשטת כל ארוחת שבת וחג ומעשירה בסודותיה ורזיה. ניחוחה של השבת מאציל גם על תבשילי החול. אפיית פשטידות מאפשרת לעקרת הבית גיוון נהדר בהכנת הארוחות. תוך ניצול כל אפשרויות המלאי שברשותה. פשטידות ניתן לאפות מדגנים ואטריות, מבשר ודגים, מירקות ופירות טריים או קפואים. הפשטידות משתבצות בארוחות בשריות, פרווה או חלביות, וכך הן מתאימות עצמן לכל סוגי האוכלוסיה מטבח רגיל או צמחוני. בכתיבת הספר ניתנה שימת לב מיוחדת לשפה ברורה וקולחת, לדיוק בכמויות ובמרכיבים ולשימוש בחומרי גלם זמינים. ``ניחוחות הפשטידה`` מיועד לעקרת הבית המנוסה בהליכות המטבח - כמו לצעירה המתחילה נסיונה בבישול, להפיק פשטידות טעימות, נאות, עריבות לחיך, ומתאימות לכל אירוע....
|
|