ספר טוב

הביקורת נכתבה ביום שלישי, 4 במרץ, 2025
ע"י סדן
ע"י סדן
הספרים תמיד מגיעים איכשהו באקראי ויש מישהי שתמיד דואגת שיהיה לי משהו לקרוא...
וכך בעצם הגיע הספר הזה אליי... מדובר בספר שכתוב בגוף ראשון
וכותב אותו בן של בעל מסעדה בצרפת.
המטבח הצרפתי ידוע בכל העולם ואין אף צורך להכביר מילים על כך.
אז יש פה בעצם שני נושאים שמשולבים יחד; אחד הוא הסיפור העלילתי שנשמע לי גם ללא בדיקה, אוטוביוגרפי ואמיתי
והשני הוא המאכלים והתבשילים. מוזכרת פה כמות עצומה של מאכלים ותבשילים
ולמי שלא בקיא בתחום זה כבר ממש מוגזם - לעתים מרוב עצים לא רואים את היער...
למרות שאני בעצמי מבין צרפתית וקורא גם אני בצרפתית, אינני מקנא במתרגמת (לי עברון) שתירגמה את הספר בהצלחה
כי מילא לקרוא בצרפתית! אבל לתרגם את כל השמות הללו לעברית? זו הרי עבודת פרך... אז כל הכבוד לה!
לעומת זאת כל הקטע של סיפור החיים המתגלה לעינינו כאן בעלילה הוא ממש מרתק
ולפעמים גם מרגש! מסתבר תוך כדי קריאה שהאשה שגידלה את הבן כאם איננה בעצם אימו הביולוגית
וגם דמות האב ודמויות משניות בעלילה מתוארות בצורה אמינה ומרתקת.
בסך הכל ספר טוב בעיניי ועל אחת כמה וכמה למי שמתעניין במטבח הצרפתי.
5 קוראים אהבו את הביקורת
5 הקוראים שאהבו את הביקורת