זו העונה, אני רואה עלים עצומים בכל מקום.
הנה כמה מתכונים שמצאתי ברשת:
חובזה קלאסית
המרכיבים:
500 גרם עלי חובזה, רצוי לבחור עלים רעננים, צעירים ופחות שעירים
1-2 בצלים גדולים
1/4 כוס שמן זית כתית מעולה
מלח ופלפל שחור גרוס
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה:
מורידים את הגבעולים מעלי החובזה, שוטפים ומסננים היטב את העלים. קוצצים דק.
מחממים את שמן הזית במחבת. חותכים את הבצל לפלחים דקים ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עד שהוא מזהיב, מתרכך ומתחיל להשחים.
מוסיפים את החובזה, מערבבים, מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שהעלים מתרככים (20-30 דקות). אם החובזה יבשה אפשר להוסיף עוד כף שמן זית או מים.
מטפטפים מיץ לימון, מערבבים קלות ומגישים.
מתכון לקציצות חובזה:
מצרכים לקבוצה של כ20 בני נוער, 70-80 קציצות: 10 ביצים, 1 כוס קמח, פלפל שחור, מלח, שמן לטיגון, 1 ק"ג עלי חובזה (חלמית) טריים חתוכים דק, אפשר להוסיף חובזות קצוצות.
למשפחה של חמישה אנשים (15-20 קציצות) הכמויות המומלצות הן: כשתי כוסות מלאות בעלי חובזה טריים חתוכים דק, 3 ביצים, רבע כוס קמח, פלפל שחור, מלח ושמן לטיגון
זמן הכנה: כעשרים דקות חוץ מאיסוף עלי החובזה.
הוראות הכנה: לערבב את המצרכים ולהוסיף מעט מים בזהירות עד שהעיסה מתאימה להכנת קציצות (לא נוזלית מדי). להכין קציצות ולטגן בשמן עמוק עד שהן מזהיבות.
טיפים: בהכנת עיסות עם קמח ומים מוסיפים תחילה חצי מכמות הקמח וקצת מים ומערבבים. אחר כך מוסיפים לאט ובזהירות את שאר הקמח כדי שלא נגיע למצב של עיסה נוזלית או סמיכה מדי.
ניוקי ריקוטה וחובזה
4 מנות / 40-50 יחידות תלוי בגודל הניוקי
* כמובן שניתן להחליף את החובזה בתרד או בכל ירוקת עדינה אחרת
מצרכים:
2 שיני שום גדולות
1 כף שמן-זית
100 גר' עלי חובזה נקיה או ירוקת אחרת
3 בצלים ירוקים- חלק ירוק בלבד קצוץ
מלח ופלפל גרוס טרי
מעט אגוז מוסקט
300 גר' גבינת ריקוטה טריה
1 כוס פרמזן מגוררת
1 ביצה
1/2 כוס פירורי לחם
1/2 כוס קמח
מאדים מעט את השום בשמן-הזית (להזהר שלא להשחימו- רק עד שמפיץ ריח שומי) ומוסיפים את עלי החובזה וכף מים. מערבבים, מנמיכים את הלהבה ומאדים מספר דקות עד שהעלים 'נובלים' היטב ואין נוזלים בסביבה. מוסיפים בצל ירוק, מערבבים ומקררים.
בקערה גדולה מערבבים: ריקוטה, פרמזן וביצה. קוצצים את תערובת החובזה (גס או דק, איך שתרצו) ומערבבים יחד. מתבלים היטב. מוסיפים את פירורי הלחם והקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
על משטח מקומח בנדיבות מגלגלים מהתערובת חמישה נחשים בעובי של כ-1-2 ס"מ. לא ממש משנה- אתם תקבעו לעצמכם את גודל וקוטר הניוקי
בעזרת סכין (יש לקמח מדי פעם ע"מ שלא ידבק) חותכים לפיסות של כסנטימטר. מבשלים במי מלח רותחים. בעיקרון הניוקי מוכנים כשהם צפים על פני המים אבל אני נותנת להם עוד דקה קלה במים. מוציאים בעדינות בעזרת כף מחוררת.
אפשר לעשות בהם מעשים רבים, זה מה שאני עשיתי:
מחממים המחבת גדולה מעט חמאה או שמן זית או שילוב של השניים- כנדיבות הלב. מוסיפים בצל ירוק קצוץ דק ומלח ומטגנים מעט. מוסיפים את הניוקי ישר לאחר הסינון ומטגנים מעט. מגישים מיד עם מעט פרמזן מעל.
אזהרות: לקטוף רק את העלים ולא את כל הגבעול, לזכור שהקמח רק מגבש ומדביק ולא מרכיב עיקרי בקציצה. אם שמים הרבה קמח, הקציצה מרה או חסרת טעם.
לאניני טעם ניתן לטגן קודם קלות את עלי החובזה עם שמן ומעט רוטב סויה או לבשל אותן בישול קצר במים רותחים עם מלח וכך לרכך אותם.
תוספת נהדרת היא להכין את הקציצות החובזה כקציצות בשר – להוסיף 200 גרם בשר טחון, 3 בצלים חתוכים דק וקורט אגוז מוסקט לכמות המובאת כאן ולטגן היטב.
קציצות בשר בחובזה מתאימות גם לרוטב עגבניות.
והנה לינק לעוד 4
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:ueU4ZG8dvEMJ:www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3511972,00.html+%D7%97%D7%95%D7%91%D7%96%D7%94&cd=3&hl=iw&ct=clnk&gl=il&source=www.google.co.il