מתוקים או מלוחים?
יש לי דירה פיצית, אז תנור גדול מיותר לי, הכמות שלי היא לאחד או שניים.
טוסטר אובן קטן, או מיקרו, ויש מלא דברים שאפשר להכין, השאלה היא באמת מה את אוהבת וכמה זמן את הולכת להשקיע.
ואז- כמה דברים יש לך בבית.
תנסי פיצה, תשדרגי בכל פעם, או פשטידות.
הנה המתכון שאני עושה לבצק פיצה, יוצא מעולה וכריסבי, בתנור של ההורים:
מרכיבים:
1+1/3 כוסות מים (הכוונה לכוס אחד ועוד קצת פחות מחצי כוס- 1/3)
2 כפיות סוכר
¼1 כפיות מלח
2 כפות שמן זית
2 כפות קמח תירס
3 כוסות קמח
½1 כפית אבקת אפיה
¼ כפית אבקת שום
¼ כפית אבקת בצל - אפשר במקום כף של אבקת מרק נמס בכוס מינסטרונה
2 כפיות שמרים (אם את רוצה עבה ובשרני מוסיפים עוד 2 כפיות)
אם את אוהבת בצק כריספי מוסיפים מיכל אשל או לבן
אופן הכנה:
אפשר להכין במעבד מזון כך:
לשים במעבד את המים, סוכר, מלח ושמן זית ולעבד עד להמסת הסוכר והמלח.
להוסיף את השמרים, הקמח ושאר החומרים היבשים.
לעבד עד לקבלת בצק רך.
להוציא מהמעבד, לשים בקערה ולכסות במגבת כ-45 דקות עד לשימוש.
להכנה ידנית:
לערבב את המים, סוכר, מלח ושמן זית ולערבב עד להמסת הסוכר והמלח.
להוסיף את השמרים, קמח ושאר החומרים היבשים וללוש עד לקבלת בצק רך אך לא דביק מידי (כ-10-8 דקות).
לכסות במגבת ולהשאיר "לנוח" ל-45 דקות.
לפני השימוש לשטח בעדינות את הבצק ולהשאיר "לנוח" ל-15 דקות נוספות.
אפשר לאחסן במקרר בקערה או שקית משומנים היטב עד יומיים.
אם את רוצה שהבצק לא ידבר בלישה- כפפות כמו מיקצועית וטיפה שמן זית ואז זה פחות דביק.
להשיר מכוסה ללילה ולמחרת ---> שתי תבניות מלבניות, נייר אפיה עם שמן,
תעשי לך רוטב טעים (יש גם מתכונים לרוטב אבל בדרך כלל אני עצלנית בשלב האפייה...)
פזרי גבינה מגוררת ותוספות.
התנור על 200 מעלות ומחומם היטב, תוך 12 דקות תצא פיצה... יותר טובה מפיצה האט.
הוסף תגובה |
קישור ישיר להודעה