פורומים » סיפור שכתבתי
כתבת סיפור למגירה? זה הזמן לשתף את קהילת הקוראים הישראלית ולקבל חוות דעת.
כתיבת הודעה חדשה בפורום סיפור שכתבתי
» נצפה 4184 פעמים מאז תחילת הספירה.
-
לפני 15 שנים זרעים של טוב לב מוטקה
אחר צהרים אחד, הבטתי דרך חלון המטבח וראיתי את בני בן החמש עודר בגינה.,
זה היה מחזה יוצא דופן
, כי מאירקה שלי, גם כתינוק לא אהב להתלכלך. הוא מעולם לא שיחק בארגז החול וממש שנא חול בסנדלים. יצאתי אל החצר לראות במה מדובר.
"מה אתה עושה?" שאלתי אותו.
"אני מכין ערוגה". ענה בני ונראה רציני מאוד.
החלטתי להשתעשע ולשחק איתו את משחק הניחושים שאנחנו משחקים תמיד. "תן לי לנחש - אתה רוצה לשתול בערוגה נרקיסים!?"
"לא", ענה בני. "אני לא אשתול נרקיסים".
"אז אולי תשתול כלניות?"
" לא", אמר. "גם לא כלניות".
" חרציות? " שאלתי.
" לא, אבא", אמר בני. "אני לא מתכוון לשתול פרחים".
"אם כן, אתה בטח מכין ערוגה של ירקות". אמרתי. "יש לי בבית זרעים של עגבניות ופלפלים, רוצה?"
" לא, אבא, אני לא מכין ערוגה של ירקות. וכבר יש לי זרעים".
" אולי אתה מכין ערוגה של עשבי תיבול? אתה הרי יודע כמה אני אוהב נענע טריה ושמיר טרי..."
"אבא, אני לא מכין ערוגה של עשבי תיבול", אמר בני.
"אני מקווה שאתה לא מתכוון לזרוע ממתקים או זרעים של מסטיק, כי..."
בני חייך אלי. "לא, אבא, הזרעים שאני זורע, הם לא לאכילה".
"ואתה לא מתכוון לשתול בערוגה שלך מטבעות, נכון?"
בני צחק. "אבא אני יודע שכסף לא גדל על העצים".
"אז מה אתה מתכון לזרוע בערוגה שלך?" שאלתי.
בני פשפש בכיסו והושיט לי את כף ידו הקמוצה. כשפתח אותה ראיתי בפנים שלושה חרוזים קטנים בצורה של לב. "אני הולך לזרוע זרעים של טוּב לב".
"למה?" שאלתי מופתע.
בני הכין גומות באדמה, והכניס את החרוזים פנימה. בעודו מכסה את ה"זרעים" סיפר לי: "יצאתי לרכב על האופנים בשביל ליד הבית, ופתאום ראיתי את השכנה גברת רחל, חוזרת מקניות. היו לה הרבה שקיות ושקית אחת שהייתה מלאה בתפוזים נקרעה וכל התפוזים שהיו בה התפזרו על השביל. אז ניגשתי אליה ועזרתי לה לאסוף את התפוזים והצעתי לה לשים את השקיות שלה על האופנים שלי, שלא יהיה לה כבד, וככה ליוויתי אותה הביתה. עזרתי לה להכניס את כל השקיות למטבח והיא נתנה לי עוגייה עם תמרים, אבל אמרתי לה שאני לא אוהב עוגיות תמרים, והיא התנצלה שאין לה בבית ממתקים, כשרציתי ללכת היא נתנה לי את החרוזים האלה ואמרה לי שמי שזורע זרעים של טוּב לב, קוטף פירות לנצח".
"אז אתה יודע שאלה חרוזים ולא זרעים", אמרתי, במידה מסיימת שמחתי שבני לא יתאכזב כשה"זרעים" שלו לא יצמחו, מצד שני הייתי מאוכזב שבני הקטן, גדול ונבון מספיק על מנת לדעת שהחרוזים בצורת לב, אינם זרעים.
" אני יודע", אמר בני. "הרי זרעים של טוּב לב לא זורעים באדמה, זורעים אותם בלב..."
"אז למה בכל זאת הכנת להם ערוגה?" הקשתי עליו. "למה זרעת את החרוזים באדמה?"
"כדי לא לאכזב את גברת רחל", אמר בני , הזדקף וניקה את ידיו מהאדמה. "אבא, תסתכל, היא משקיפה עלי מהחלון שלה..."
...
מי יתן ונזכה ללב טוב אמיתי.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
(מאירקה שלי היום כבן שלושים,גבר עם לב טוב ונשמה רגישה)
חג שמח
מוטי אשכנזי
הוסף תגובה | קישור ישיר להודעה-
לפני 15 שנים סיפור יפה מסתתר בך סופר panyola (ל"ת)
-
לפני 15 שנים התפוחים לא נופלים רחוק מהעץ. אנקה
-
לפני 15 שנים Whataburger Disraeli
אולי יום אחד גם בחיפה תאכלי לאכול המבורגר טוב.
לא להאמין איך שזה רץ פה.
ספרי לי קצת על רשתות של מזון מהיר בישראל.
מה הולך טוב ?
משהוא ישראלי לא אמריקאי.
http://www.youtube.com/watch?v=XGLcNR1sWIc&feature=related
הוסף תגובה | קישור ישיר להודעה-
לפני 15 שנים רשתות של מזון מהיר בישראל. אנקה
יש את רשת שוארמה חאזן שמתמחה
בבשר בקר בלבד א איך שקוראים
לזה עגל -כבש (הכבש זה שומן כבש)
יש "רשתות" של חומוסיות.
לא מכירה רשתות של פלאפל.
למען האמת את האוכל הישראלי האותנטי
לא משווקים ברשתות מזון.
אלא דוכנים או מסעדות שלא קשורים
לרשת או שמצליחים או שסוגרים.
יש כאלה ששורדים עשרות שנים.
ויש כאלה שסוגרים תוך כמה חודשים.
http://www.mapa.co.il/ng/buildrecord_LP3.asp?id=7600
http://humus101.com/?p=15
http://www.mouse.co.il/CM.articles_item,582,209,39326,.aspx
הוסף תגובה | קישור ישיר להודעה -
לפני 15 שנים היי מיסטר דישראלי,,מ מוטקה
מה שלומך הבוקר?
הכל בסדר?גם הבריאות? יופי !
יש אוכל בישראל,,אפילו טוב,,בעצם טוב מאוד,,יותר מזה ,,ממש מעולה !
פעם כבר הסברתי לך למה,
בגלל שאנשים הגיעו מכל מיני ארצות, כל אחד הביא איתו משהו
יש מטבח תימני,עם מרק רגל,סחוג וחילבה,ג'חנון לחוח ומלאואח
יש מטבח פרסי,עם הגונדי שלהם,אורז מתובל היטב עם נתחי בשר
יש מטבח עירקי,עם כל מיני קובות ומחשאואה,שזה חציל ממולא דברים טובים
יש מטבח מרוקאי ,חריף כמו גם האופי שלהם
יש מטבח טורקי עשיר ביותר ,עדיף שלא אתחיל,כי לא אגמור
יש מטבח רומני,את זה אני משאיר ל אנקה,,היא תעשה זאת טוב ממני
ויש עוד,,רוסי,קווקזי,בוכרי,
ובלי סוף
יש גם ישראלי,,שזה לרוב בשרים על האש,
המבורגרים טובים יש בישראל,,יש את הפשוטים לעמכה זה מקדונלד
בורגר קינג,בורגרראנץ,מק דייויד ,,הם לא משהו,,אבל בני הנוער אוהבים
ההמבורגרים הטובים באמת,,הם אצל מוזס,אגדיר,ועוד כמה שמות שכרגע לא אצלי בראש,
עניין המסעדות בישראל,מבחינת ביזנס, קצת מסוכן
היו הרבה מסעדות שנפתחו עם הרבה רעש ופרסומת,,ולאחר כמה חודשים נסגרו
כגודל הציפיות כך הייתה גם האכזבה
מסעדה,,מעבר לעניין של איכות האוכל,השרות ,הניקיון,
יש גם את עניין האיזור,הגישה,החניה,ויש את הגורם הכי חשוב
זה עניין של מזל,,50 אחוז לדעתי של ה נוסחה-פורמולה להצלחה,,עניין של מזל לטוב או לרע
כבר היו מסעדות שעשו את הכל,,הכי טוב,,ופשוט,,לא הלך להם,,זה לא תפס,,אז סגרו
ויש מסעדות שנראות לא משהו,,אבל מחכים בתור להכנס,,הכל עניין של מזל,
גם פירסומת לא תמיד עובדת,,
איך שלא יהיה,אנשים בישראל אוכלים טוב,,יותר מידי טוב,,משמינים מזה
כמו באמריקה,,אם תגיע,,כשתגיע,,תרגיש כמו בבית,,לפחות בעניין האוכל.
you'r,allways,very very wellcome
time out
הוסף תגובה | קישור ישיר להודעה-
לפני 15 שנים מצטרפת להזמנה שלך לדישראלי. אנקה
אולי בסוף נצליח לשכנע אותו לבקר:))
אני לא אקח אותו לאיזו חומוסיה מעאפנה עם
חומוס קר ופיתה יבשה ושני זיתים וחצי.
כמו שכבר אמרת "אנקה כבר תספר לך על אוכל רומני"
לא שאני מומחית. אבל יש מסעדות נחמדות בחיפה,
קטנות ביתיות כאלה. עם בשרים מצויינים על
האש.
מנות פתיחה של אוכל יהודי או רומני.
בדר"כ אפשר לדלג עליהם.
יש חמוצים רומנים אותנטים טעימים מאוד,
עליהם לא כדאי לותר,
בכל מקרה הם מגיעים עם המנה.
וכדאי להתמקד בעניין שלשמו התכנסנו: הבשרים
שנעשים על האש באותו רגע.
מלווים בחתיכות צ'יפס גדולות ובשרניות.
תענוג. די, אני מתחילה לפנטז על הבוקר.
בכל אופן אם יצא לנו להיפגש באחת מהן
לועידת פיסגה עם דישראלי ועם מי שירצה להצטרף
לחגיגה אשמח מאוד.
הבעלים נחמד מאוד והוא והמלצר היחידי באים
להנעים את זמנם של הסועדים עם בדיחות נחמדות.
האמת לפעמים זה קצת מוגזם. אי אפשר לצחוק ולאכול
בו זמנית.
אבל הכל נעשה ברוח טובה. והסועדים יוצאים שבעים
ומרוצים. יש גם כמה קינוחים אבל אפשר להתחלק
בהם עם המשפחה ולפעמים אין מקום.
לדישראלי, לא לדאוג יש גם בירה.
הוסף תגובה | קישור ישיר להודעה-
לפני 15 שנים היי אנקה בוקר טוב ב מוטקה
בעניין החמוצים,שכחתי לספר לך ,,שהיינו ברומניה
עם עןד זוג,שכרנו אוטו ושוטטנו
לאורכה ולרוחבה, של הארץ היפהפיה
הבעל השני,רומני במוצאו,
טען ,בלהט,,שיושבים במסעדה,צריך קודם כל לבדוק
את איכות החמוצים שם,ואז להחליט אם שווה
להשאר,, לאכזבתו לא הייתה גבול,,מסתברה
שהחמוצים הרומנים הטובים באמת,הם פה בארץ.
מה שכן הגריל שם,מיטטה וכו היה די טוב,,גם הממליגה
למרות שאני לא הכי מת על זה,
גם הצ'ורבה הייתה טובה,במיוחד שעצרנו בפסגה מושלגת-מעבר פאגארש
בנוף מדהים,ישבנו במרפסת והתחממנו- התענגנו על הצ'ורבה המהבילה.
חוויה !
אגב,החייכנית ואנוכי מתכננים סוף שבוע בעוד שבועיים בחיפה
זה יוצא ה5 ו6 של חודש נובמבר
אנחנו כבר ההיינו כמה פעמים גם בדן כרמל,גם דן פנורמה,וגם הולידיי איו
וכרגע אנחנו מתלבטים בין מלון הר כרמל,,לבין מלון ליאונרדו מרידיאן,שנמצא בחוף
,מה דעתך,,?
הוסף תגובה | קישור ישיר להודעה-
לפני 15 שנים בתור קרייתית כבר כמעט חצי יובל, אנקה
תתפלא אבל לא יצא לי להתארח במלונות של חיפה.
אין לי שמץ של מושג מה כדאי.
אבל כפי שאמרת אתה וחייכניתך אוהבים ים.
אולי חדר עם נוף לים במרידיאן
ישרה עליכם מצב רוח טוב?
זה סתם לפי אינטואיציה.
כפי שאמרתי לא מכירה את טיב השירות והארוח באף אחד מהם.
אני מניחה שגם בתחילת נובמבר, עדיין יהיה מזג אויר
חם, לצערי, אבל אתם תוכלו להנות מרחיצה בים.
ומה אתם מתכננים לבקר?
דרך אגב, את הממליגה מומלץ דוקא לאכול עם
מוצרי חלב בעיקר גבינות קשות בולגרית, קשקבל, חמאה
או שמנת מפוזרים מלמעלה.
עם בשרים זה בזבוז לאכול.
או לאכול עם כרוב ממולא.
זה טעים מאוד. (סמוך על טעם של רומניה שמנמנה)
הוסף תגובה | קישור ישיר להודעה
-
-
-
-
-
-