בקלאווה פירות יבשים וגבינת פטה
מצרכים : ( תבנית אפייה ביתית )
לפירות יבשים :
300 גר' שזיפים מיובשים וקצוצים
300 גר' צימוקים
200 גר' תאנים מיובשים וקצוצים
200 גר' אגוזי מלך קצוצים
150 גר' סוכר
כוס יין מרסלה ( יין אדום מתוק )
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית זנגביל
1/2 חבילה חמאה מומסת
1 חבילה עלי פילו
500 גר' גבינת פטה
לסירופ סוכר:
3 כוסות סוכר
2 כוסות מים
לחיצה מחצי לימון
אופן ההכנה :
• נתחיל עם הסירופ סוכר נכניס לסיר את המים והסוכר על אש בינונית ונביא לרתיחה לאחר הרתיחה נבשל עוד כ 10 דקות ודקה לפני הסוף נוסיף את המיץ לימון ונניח בצד
• ניקח את כל חומרי הפירות היבשים ונבשל אותם בסיר עד לצמצום והסמכת החומר וניתן לזה להתקרר בצד
• להרכבת הבקלאווה ניקח את התבנית ונשמן אותה באמצעות מברשת עם חמאה מומסת ונניח על עלה של פילו נבריש את העלה עם החמאה ונניח על עלה נוסף ושוב נבריש ונניח עוד עלה שגם אותו נבריש על זה נניח חצי מכמות הפירות יבשים וחצי מכפות גבינת הפטה ונפזר באופן שווה וניצור עוד שיכבה של 3 עלי פילו משומנים ושוב את המלית והגבינה הנותרים ונכסה ב 3 עלים נוספים משומנים .
• לאחר מכן נחתוך למעוינים או מלבנים ונאפה בתנור שחומם מראש ל 180° בין 20 ל 30 דקות, לאחר שמוכן והוציא מהתנור ולשפוך באופן שווה את סירופ הסוכר שהבקלאווה חמה
המתכון בחסות מכללת השף
http://www.hashef.co.il/
קורס בישול
הוסף תגובה |
קישור ישיר להודעה