יֹאכְלוּ עֲנָוִים וְיִשבָּעוּ. מדריך עיוני להלכות כשרות המזון. משה כהן. מעון, תשע"ו. שני כרכים. (052-7381081)
יש בספר שילוב של לימוד כל סוגיות הכשרות מהמקורות ועד ההלכה הפסוקה, אך יש בו גם מדריך הלכתי מעשי למטבח היהודי. שילוב כזה נדיר יחסית, אך הרב כהן, רבו של היישוב מעון שבהרי חברון, מצליח להעביר בקיצור ובבהירות את הסוגיא ההלכתית ומקורותיה, ולהמשיך באופן הדומה לתרשים זרימה בהשלכות המעשיות בהתאם למציאות המודרנית ובסיכום למעשה, כולל דעות פוסקי דורנו מה שמתאים ביותר להגדרה 'מדריך עיוני', ביטוי שממבט ראשון נראה כעין אוקסימורון... בלמעלה מ- 900 עמודים הוא הולך וסוקר בדרכו נושאים רבים בינהם: חלב גויים, חרקים במזון, מצוות התלויות בארץ ומוצרים בחו"ל, נאמנות המוכר, טבילת והכשרת כלים לפסח, עירוב חומרים בתעשיית המזון, ואפילו מליחה. הספר מיועד לכל מי שחשקה נפשו להכיר את יסודות כשרות המזון מבפנים וכן לכל מי שרוצה לדעת כיצד לנהל את דפוסי הכשרות בבית בצורה נכונה ראויה וחסכונית. כלי עזר רב לרבני קהילה וללומדים וכל אדם וגם לנבחני הרבנות הראשית.
http://ravcohen.mypages.co.il/pages/29820" rel="nofollow">
http://ravcohen.mypages.co.il/pages/29820
הוסף תגובה |
קישור ישיר להודעה