עוגת שוקולד קלה (יחסית) להכנה, ומאוד טעימה (נימוכה בפה)
מצרכים:
- מרגרינה לאפייה 250 גרם ללא מלח (עטיפה צהוב לבן)
- 5 ביצים
- 1.5 כוסות קמח תופח
- 1.25 כוסות סוכר
- סוכר וניל
- 3 כפות קקאו
- חלב
- יין
- 100 גרם שוקולד מריר
התהליך:
בסיר קטן שמים:
* כוס סוכר
* 3 כפות קקאו
* 6 כפות חלב
* 100 גרם שוקולד מריר
מבשלים לעיסה על אש בינונית ומורידים מהאש.
מוסיפים 250 גרם מרגרינה ללא מלח ומערבבים היטב.
שופכים חלק לתוך כוס (ממלאים עד סופה) -> ייעודה לציפוי.
את היתר משאירים בסיר בינתיים.
מפרידים 5 ביצים לצהוב ולבן.
בהפרדה חשוב מאוד שלא יהיה צהוב בתוך הלבן אחרת ההקצפה לא צולחת..
צהוב להלן "חלמון". לבן להלן "חלבון". ;-)
לוקחים 5 חלמונים ומערבבים בצלחת עם מעט שוקולד מהסיר, ואז שופכים את התערובת לסיר ומערבבים.
מקציפים 5 חלבונים על מהירות גבוהה (יש כזו כף שעשוייה מחוטי ברזל עגולים המיוחדת להקצפה). כעבור 2 דקות מוסיפים 1.25 כוס סוכר ומעט סוכר וניל. ממשיכים להקציף כ 5 דק.
את השוקולד שבסיר מערבבים עם הקצפת בתנועות קיפול עדינות בעזרת מרית.
שופכים את התערובת לתבנית ואופים חצי שעה בחום 170 מעלות. דוקרים עם קיסם לראות שלא נדבר אליו כלום, ואז מוכן. (לוודא שלא שורפים את העוגה..) (לא הולכים לכתוב מיילים באמצע)
חותכים ריבועים בעוגה, ואז מפזרים בצורה אחידה את השוקולד מהכוס (שהכנו בהתחלה) על העוגה.
!! העוגה מוכנה !!
הוסף תגובה |
קישור ישיר להודעה