דלורית, כן. מוזר ואולם הצלחתי להאכיל בו אפילו אנשים זרים (שחזרו לבקש עוד). עלא thanxgiving.
לתחתית:
1.5 כוס חצאי פקאנים
20 גרם חמאה רכה (או כף שמן חריע)
1 כף מייפל
למלית:
1 דלורית קטנה
1 כוס מייפל
1 כוס חלב (או סויה סחוטה או שקדים סחוטים)
3 ביצים
1 כפית קינמון
חצי כפית אגוז מוסקט
רבע כפית מלח
חצי כוס חצאי פקאנים
הכנה:
קולפים את הדלורית, חותכים לקוביות גדולות ומכניסים לתנור בתבנית מכוסה בנייר כסף, חום גבוה (220-240) כשעה, עד שהדלורית רכה. מצננים, מסננים נוזלים ומרסקים במעבד מזון למחית.
הבצק:
מרסקים במעבד מזון את הפקאנים לגודל אפונה. מוסיפים את החמאה והמייפל ומפעילים בפולסים עד שהעסק מתערבב. משטחים בתבנית פאי משומנת (24 או 26).
המלית:
במעבד מזון מערבבים שתי כוסות מהדלורית המרוסקת עם החלב, המייפל, הביצים והתבלינים. שופכים על התחתית ומכניסים לתנור 180 מעלות חצי שעה. בינתיים מרסקים את הפקאנים הנוספים לפירורים גסים. אחרי חצי שעה בתנור מפזרים את הפקאנים על המלית בשוליים החיצוניים של התבנית. מחזירים לתנור לחצי שעה נוספת.
מצננים לחלוטין ומכניסים למקרר. מומלץ לאכול רק אחרי 24 שעות במקרר. טעים ממש רק יומיים אחרי.
בתיאבון!
http://srv2.jpg.co.il/7/528e3850ddbf3.jpg
הוסף תגובה |
קישור ישיר להודעה