פורומים » בישול
ספרי בישול, עוגות, מתכונים, עוגיות, קינוחים ועוד.
כתיבת הודעה חדשה בפורום בישול
	
				» נצפה 470 פעמים מאז תחילת הספירה.
					
						
						- 
	
לפני 15 שנים ו-8 חודשים אוזני המן כדי לצאת ידי חובה

		
	
	
		 שקדנית
	 
			הבצק
זהו הבצק החביב עלי. הוא נוח לעיבוד, שומר על הצורה לאחר האפייה ולא מתנפח עד שהמלית אובדת בבצק והעיקר – שומר על הטריות לאורך זמן בקופסא סגורה או בהקפאה.
החומרים:
21/2 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
2 חלמונים
1/4 כוס ברנדי
יין או מים
כפית תמצית רום
1 כף תמצית וניל
קורט מלח
200 גרם מרגרינה קרה חתוכה לקוביות.
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את כל החומרים, עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעיבוד.
מניחים במקרר וניגשים להכנת המליות (מדובר בכמות לא גדולה של אוזני המן. אם רוצים לגוון במליות, כדאי גם להגדיל את כמות הבצק).
מלית פרג
המלית הראשונה העשויה מזרעוני פרג, מיועדת בעיקר לשימור המסורת – על פיה אסתר הקפידה על אכילת מזון כשר גם בבית אחשוורוש אינני יודעת אם היא סיפרה להם שהיא צמחונית או טבעונית בכל אופן היא ביקשה שיביאו לה כל מיני זירעוני מאכל ומהם ניזונה.
החומרים:
1 כוס סוכר
1 כף דבש
1/4 כוס מים
1 כוס פרג טחון
מעט מיץ לימון
1/4 כוס צימוקים (אפשר להוסיף גם אגוזי פקאן כתושים)
אופן ההכנה:
בסיר קטן ממיסים על אש קטנה את הסוכר, הדבש והמים.
לאחר שהסוכר נמס, מוסיפים את הפרג ומרתיחים תוך כדי בחישה, מבשלים כדקה ומכבים את האש. מוסיפים גם את הלימון, הצימוקים והאגוזים, מערבבים ומצננים.
מליות נוספות
לאחר שצולחים בשלום את "שלב הפרג המסורתי", מתחילים לבדוק מה יש בבית – סוכר ו/או דבש נחוצים כמעט לכל מלית שהיא. אגוזים – מצוין! מה עוד? שקדים, קוקוס, ביצים, קינמון, קקאו, שוקולד-צ'יפס, תפוחי עץ, ריבת אוכמניות... כל מה שצריך זה לשדך בין המוצרים המתאימים ולמלא. הנה מס' רעיונות:
מלית קוקוס
מקציפים חלבונים (נשארו לנו מהבצק הפריך) עם סוכר ומעט עמילן (קורנפלור או קמח תפו"א) לקצף קשה ומוסיפים קוקוס. אפשר לטמון במלית של כל אוזן המן שוקולד-צ'יפס חום ולאפות.
מלית תפוחי עץ
לגרד תפוחי עץ (רצוי חמוצים) בפומפייה גסה, לבשל על אש נמוכה (לייבוש הנוזלים), להוסיף סוכר (או ריבה או מה שבא), מעט קינמון ואם רוצים גם אגוזים כתושים. לצנן ולמלא.
מליות על בסיס סוכר – ליצירתיים שבינינו!
מערבבים סוכר עם מעט קינמון או עם קקאו (על כל כף קקאו, 3 כפות סוכר), מוסיפים קצת מים וממיסים על אש נמוכה. מכבים את האש, מצננים מעט ומוסיפים את כל מה שמצאתם בארון – שקדים, אגוזים, צימוקים, שוקולד-צ'יפס, שאריות מהמליות הקודמות. מה שיותר מגוון, יותר מעניין. כל צירוף יוצר מלית אחרת, כל מלית יותר טעימה מהקודמת – אז קדימה למטבח!
מלית חלבית
מערבבים קופסת גבינה לבנה עם חצי חבילת פודינג וניל, מוסיפים עוד סוכר, לפי הטעם, ומעט מיץ לימון.
*אם מצרפים למשלוח מנות, רצוי לציין שהמאפה חלבי!
פורים שמח !!!
הוסף תגובה | קישור ישיר להודעה- 
	
לפני 15 שנים ו-8 חודשים תודה רבה יפעת
 
 -