המטבח התימני / סו לארקי

המטבח התימני

סו לארקי

יצא לאור ע"י הוצאת מודן, בשנת 2009, בישול ואפיה » בישול ואפיה







ספר מעולה דירוג של חמישה כוכבים
5
100% בנים
1 בנים   0 בנות
גיל ממוצע:48
1244 התעניינו בספר

תקציר הספר
אין ספק כי מה שעושה את החוויה הקולינרית הישראלית הוא המגוון העצום של המטבחים מעדות שונות, ממזרח וממערב -?והשילובים של כולם זה בזה. המטבח התימני מוכיח כי אפשר לשמור על המסורת ועם זאת להתחדש, להנחיל מאכלים שעברו מדור לדור ולהשתמש באמצעים מודרניים לבישולם. סוּ לארקי יצאה לחקור את המטבח התימני - וחזרה עם שלל נפלא ועם הרבה אהבה: מנות יומיומיות לצד מנות המיועדות לחגים ולאירועים משפחתיים - כמו ברית מילה, חינה וחתונה; מרקי בשר המתבשלים שעות (ויש כאלה עם בישול קצר), לצד מנות קלויות של גרעינים; לחמים ומיני בצק שאנחנו מכירים -?כמו מלאווח וג´חנון, לצד מנות מוכרות פחות - כמו הכֻּבַּאנה על גרסאותיה הרבות. והכול מתובל בחוואייג´, עם קצת סחוג או חילבה, ובהרבה הערכה לאלה שנשאו על כפיהם ובליבם את המאכלים המשפחתיים. סוּ לארקי היא אחת המחברות של רב–המכר ´לחם טרי´, שראה אור במודן.



פרסומת







©2006-2023 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ