![]() |
|
|
תקציר הספר
מסעדת "ג'קו מאכל ים" נפתחה ע"י ג'קו ושמחה אללוף לפני למעלה מ - 30 שנה, כבית מרזח בשוק הטורקי בחיפה, והפכה מהר מאוד למוסד אוכל חיפאי נחשב, המגיש אוכל של מסעדת דגים ים תיכונית משובחת:עממי, טרי, טעים ומגוון. בין הצ'יפס והסירים, בין המולת השוק והסועדים הקבועים, התנהלו במסעדה גם החיים המשפחתיים של בני משפחת אללוף.כולם עבדו ועדיין עובדים בסניפיה השונים, כולל הילדים אביבה, אפרים ואילנה, שהספיקו בינתיים לצרף לעסק המשפחתי גם בני זוג ונכדים.רבים ממתכוני הספר הזה מתבשלים אצל ג'קו במשך כמה עשורים, ומביאים אליכם את ניחוחות המטבח הים תיכוני, את הצבעים והריחות האותנטיים של השוק הטורקי, וחגיגה של שילובים בין טעמים של פעם לנגיעות של תפישת עכשווית יותר. בין דפי הספר תמצאו מתכונים למנות שאהבתם במסעדה, וגם למאכלים ברוח המסעדה שאינם מהווים חלק מהתפריט הכתוב.כל המתכונים שבספר כשרים, עשויים מחומרים זמינים, ולא מסובכים להכנה.כולם מותאמים לארבעה סועדים ויש גם המלצות ליין שהולך עם המנות. אפרים אללוף, שפרש את הרשת של ג'קו ברחבי הארץ, יצר את הספר הזה קודם כל כמחווה להוריו, אבל גם כדי לשמר בכתב את המתכונים ולאפשר לכל אחד לנסות אותם בבית. רפי שתיים, כתב גסטרונומי ושף, שלמד בפריז והשתלם במסעדות שונות בחיפה, אסף וכתב את המתכונים וערך את ההתאמות למטבח הביתי. דניה ויינר, צלמת אוכל, עיצבה וצילמה בכישרון מעורר תיאבון את המנות ואת צילומי האווירה.
פרסומת
לקט ספרים מאת רפי שתיים
שם הספר |
---|
ג’קו דגים קינוחים ומה שביניהם |
לצפיה ברשימה המלאה, עבור לדף הסופר של רפי שתיים
©2006-2023 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ
צור קשר |
חנויות ספרים |
ספרים משומשים |
מחפש בנרות |
ספרים שכתבתי |
תנאי שימוש |
פרסם בסימניה |
מפת האתר |
מדף גדול מדף קטן |
חיפוש ספרים