מהפכת הגלוקוז / פרופ' ג'ני ברנד-מילר קיי פוסטר-פאואל פרופ' סטפן קו

מהפכת הגלוקוז

פרופ' ג'ני ברנד-מילר קיי פוסטר-פאואל פרופ' סטפן קו

יצא לאור ע"י הוצאת פוקוס, בשנת 2005, מכיל 242 עמודים, תירגום: אבשלום מזרחי. בריאות » דיאטה ותזונה







ללא דירוג ללא דירוג
0 בנים   0 בנות
535 התעניינו בספר

תקציר הספר
האינדקס הגליקמי - הבשורה החשובה של מדע התזונה במאה ה - 21 ממצאי מחקרים של 25 השנים האחרונות הביאו לתפנית משמעותית בהבנת החשיבות של הפחמימות לשמירת הבריאות ולמניה ולריפוי של מחלות, כמו השמנת - יתר, סוכרת, תסמונת X ועוד. כיום, אנו ערים לעובדה שהכללת פחמימות בעלות אינדקס גליקמי נמוך במשונותינו מאפשרת בריאות לאורך ימים ומניעה וטיפול בשורה של מחלות כרוניות הפוקדות את העולם המערבי, לרוב כתוצאה מצריכה של מזון בעל אינדקס דגליקמי גבוה. מדוע חשוב לצרוך מזונות המכילים פחמימות בעל אינדקס גלוקמי נמוך? פחמימות אלה אינן גורמות לעלייה מיידית וגבוהה של רמת הסוכר בדם - דבר חשוב ביותר בשמירה על הבריאות ובמניעת סוכרת, למשל. לעומתן, פחמימות בעלות אינדקס גליקמי גבוה גורמות לעלייה מהירה וממושכת של רמת הסוכר בדם - שהיא התופעה העיקרית המולידה שורה ארוכה של בעיות בריאותיות. מחברי ספר זה השתתפו - יחד עם חוקרי תזונה אחרים - בביצוע מחקרים חשובים אלה. הם למדו להעריך את טיב הפחמימות על פי האינדקס הגליקמי שלהן ולהציע לנו מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך. ספר זה יגלה לכםף שגופנו זקוק מאוד לפחמימות, אך בעיקר לפחמימות בעלות אינדקס גליקמי נמוך, שתזונה בעלת אינדקס גליקמי נמוך חיונית לכל אדם בריא, כדי לטפל במחלות ולהימנע ממחלות בעתיד, שמזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך יכולים להביא להורדה משמעותית במשקלם של אנשים שסובלים מהשמנת - יתר ואף להציל חיים של חולי לב, סוכרת ועוד, מהם המזונות המתאימים לנשים בהריון, או לצרכים של ספורטאים, שניתן בצורה כה פשוטה להרכיב תפריטים טעימים ומזינים על בסיס של מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך, שקיימות טבלאות מקיפות של אינדקס גליקמי של מזונות, שיאירו את עיניכם וידריכו אתכם בבחירת מזונותיכם, כך שיהיו גם בריאים וגם טעימים.


הקורא עיר הקורא מתי
שלומי תל אביב לפני 6 שנים מענה
דוריתי תל אביב 62301 שלשום מענה









©2006-2015 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ