ספר מעולה דירוג של חמישה כוכבים
5
100% בנים
1 בנים   0 בנות
גיל ממוצע:28
652 התעניינו בספר

תקציר הספר
בספר מידע רב אודות: אורח-החיים, הכנסת האורחים והרגלי האכילה של מייסד הפסיכואנליזה, הוא כולל מתכונים רבים ומאיר את הצד האחר של פשר החלומות והפסיכואנליזה: פרויד האדם הפרטי.
גם אם בעבודתו חדר זיגמונד פרויד לעומק פרטיותם של מטופליו, באותה מידה ידע להסתיר את חייו הפרטיים. שהוא עישן סיגרים, זאת אנו יודעים מתצלומיו הרבים, אך מי יודע שהוא היה שחקן קלפים נלהב של משחקי הטארוק והפסיאנס? אך מעט ידוע לנו על חייו החברתיים. הוא הכיר רבים מאנשי השם בבני דורו וניהל עמם תכתובת ערנית, אך לא רבים יודעים כי סטפן צווייג, תומס מאן, ה' ג' ולס, ארתור שניצלר או מארי בונפרטה ביקרו בביתו, אחדים מהם פעמים רבות, סעדו על שולחנו והיו לבני-בית של ממש.
מה אהב פרויד לאכול במסעדה או בשעת התה במלון בריסטול בווינה, כיצד התקבלו ידידיו ומכריו בין דלת אמותיו ואיך התנהלו חיי המשפחה שלו? איזה מין אב הוא היה לילדיו ואיזה בעל לרעייתו מרתה? תשובות על כל השאלות המסקרנות הללו, כמו גם עובדות מפתיעות על אופן הטיפול הפסיכואנליטי בתקופה החלוצית של שלהי המאה התשע-עשרה ותחילת המאה העשרים, על כל אלה תקראו בספר.
המנהגים, הרגלי האכילה, ההעדפות והרתיעות הקולינריות, הכנסת האורחים הנדיבה של בני-הזוג פרויד, כמו-גם סודות מאחורי הקלעים של הפסיכואנליזה, בתקופה שבה כללי האתיקה המאפיינים את הטיפול היום לא היו קיימים וחייהם של המטפלים והמטופלים נמזגו אלה באלה לבלי הפרד, כל אלה מצויים בספר זה. שורה של מתכונים מספר הבישול הפרטי של מרתה פרויד נלווית למידע המרתק, ויחד הם יוצרים ספר יוצא-דופן המעניק הצצה נדירה לחייו הפרטיים של שובר הטאבו הגדול.










©2006-2017 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ