אוכל, קדימה אוכל - ספר האוכל של ישראל / אורן נהרי

אוכל, קדימה אוכל

ספר האוכל של ישראל

אורן נהרי & שלמה פפירבלט

יצא לאור ע"י הוצאת אריה ניר, בשנת 2008, מכיל 232 עמודים, ישראל וציונות » הסטוריה







ללא דירוג ללא דירוג
0 בנים   0 בנות
2039 התעניינו בספר

תקציר הספר
העיתונאים אורן נהרי ושלמה פפירבלט יצרו את אחד מאלבומי הנוסטלגיה היפים שרואים אור בשנת ה-60 למדינה. השניים תרו לאורכה ולרוחבה של ההיסטוריה הקולינרית הישראלית מאז קום המדינה ועד היום, ואספו מאות מושגים, מותגים וביטויים הקשורים לנושא. התוצאה היא לקסיקון אל"ף-בי"תי מאיר עיניים ומפתה (בעיצובה של שפי פז ואגתה), שמשובץ בצילומים היסטוריים, איורים תמימים ופרסומות ישנות מחממות לב. מתנה מושלמת לאוהבי נוסטלגיה ארץ ישראלית.

מלבד עשרות מתכונים בסיסיים למאכלים אהובים ומוכרים (תפוח אפוי, חרוסת, סחלב, קוסקוס, כבד קצוץ), כולל הלקסיקון המקסים הזה גם ביטויים וקלישאות שהשתרשו בזיכרון הקולקטיבי הישראלי (ארוחת שחיתות, תרד זה בריא, בוקרה פיל מישמיש), שמות של מותגים פופולריים (בזוקה, במבה, טוויסט, טמפו, מסטיק עלמה), שמות של מסעדות ובתי קפה מפורסמים שהפכו לאגדה (מי ומי, אקסודוס, כסית) ושמות של מנות מסורתיות מהמטבח היהודי-ישראלי (חמין, סביח וכו'). כולם כתובים בשפה קלה ונעימה שהופכת את הקריאה בלקסיקון להנאה צרופה ומעוררת תיאבון.


הקורא עיר הקורא מתי
נטע מודיעין לפני שנה ו-10 חודשים מענה


פרסומת




©2006-2023 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ