ללא דירוג ללא דירוג
0 בנים   0 בנות
636 התעניינו בספר

תקציר הספר
המלצת העורך:

העיתונאים אורן נהרי ושלמה פפירבלט יצרו את אחד מאלבומי הנוסטלגיה היפים שרואים אור בשנת ה-60 למדינה. השניים תרו לאורכה ולרוחבה של ההיסטוריה הקולינרית הישראלית מאז קום המדינה ועד היום, ואספו מאות מושגים, מותגים וביטויים הקשורים לנושא. התוצאה היא לקסיקון אל"ף-בי"תי מאיר עיניים ומפתה (בעיצובה של שפי פז ואגתה), שמשובץ בצילומים היסטוריים, איורים תמימים ופרסומות ישנות מחממות לב. מתנה מושלמת לאוהבי נוסטלגיה ארץ ישראלית.

מלבד עשרות מתכונים בסיסיים למאכלים אהובים ומוכרים (תפוח אפוי, חרוסת, סחלב, קוסקוס, כבד קצוץ), כולל הלקסיקון המקסים הזה גם ביטויים וקלישאות שהשתרשו בזיכרון הקולקטיבי הישראלי (ארוחת שחיתות, תרד זה בריא, בוקרה פיל מישמיש), שמות של מותגים פופולריים (בזוקה, במבה, טוויסט, טמפו, מסטיק עלמה), שמות של מסעדות ובתי קפה מפורסמים שהפכו לאגדה (מי ומי, אקסודוס, כסית) ושמות של מנות מסורתיות מהמטבח היהודי-ישראלי (חמין, סביח וכו'). כולם כתובים בשפה קלה ונעימה שהופכת את הקריאה בלקסיקון להנאה צרופה ומעוררת תיאבון.










©2006-2015 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ