![]() |
|
|
תקציר הספר
ספר זה הנו מסע קסום, הצצה מסקרנת ונגיעה בחוויה הייחודית והמרתקת של תרבות יפן דרך האוכל. יפן, ארץ השמש העולה, היא שילוב של ניגודים: טכנולוגיה מודרנית וחדשנית מצד אחד ושמירה קפדנית על ערכי מסורת העבר מצד שני, קשיחות ועוצמה מול עדינות וחמלה רבה, אדיבות ונימוס לעומת התנשאות ועוד כהנה וכהנה. ניגודים אלה הופכים את תרבותה של יפן לאחת המסקרנות ביותר בעולם. היא מושתתת בעיקר על ההרמוניה, על הפשטות ועל המינימליזם, האוצרים בתוכם פילוסופיה עמוקה אשר שזורה בכל תחומי החיים ובכל אורחות החשיבה המתבטאת בכל עשייה, ביצירה ובחיי היום - יום. כשחושבים על אוכל יפני, המחשבה הראשונה שעולה היא סושי אך לא רק. לאמתו של דבר האוכל היפני מגוון, עשיר, בריא ודל קלוריות ומומלץ להכינו בכל בית. סומו, גיישה, פריחת עץ הדובדבן, טקס תה, קדרות, עגור רומנטי, דת ואוכל, המטבח היפני - מושגים מוכרים, אך מה אנו יודעים עליהם? את כל אלו ועוד תוכלו ללמוד, להכיר ואפילו לטעום בבישול המתכונים הנפלאים והקלים להכנה הנמצאים בספר זה. שולה דשא התגוררה ביפן יחד עם משפחתה כ4 - שנים. השתלמה בתרבות יפן והתמחתה בזמן שהותה שם ברזי הבישול היפני ובאיקבנה (סידור פרחים יפני).
פרסומת
©2006-2023 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ
צור קשר |
חנויות ספרים |
ספרים משומשים |
מחפש בנרות |
ספרים שכתבתי |
תנאי שימוש |
פרסם בסימניה |
מפת האתר |
מדף גדול מדף קטן |
חיפוש ספרים