![]() |
|
|
תקציר הספר
12 ארוחות, 12 משפחות, 12 עדות, 12 סיפורי חיים בישראל. בספר זה משוטטים אהרוני ושפר ברחבי הארץ ואוכלים בבתים. הם נפגשים עם המשפחות, ושומעים סיפורי חיים מרגשים, נגינת אקורדיון, תפילה וזמירות. נהנים מהתלבושות, הפולקלור והססגוניות, ובעיקר - אוכלים. הם מחפשים את החומרים המקוריים שלא הלכו לאיבוד ב"כור ההיתוך" הישראלי, ומוצאים בישול של נשים - חם, ישיר, ומלא אהבה, סבלנות ותבונת כפיים. 50 שנה קיימת מדינת ישראל, ובה עדות רבות ומגוונות שקובצו להן יחדיו. חמישים שנה אינן פרק זמן ארוך מספיק כדי לגבש "מטבח" במובנו העמוק. אבל באופן פרודוקסאלי, דווקא הנתונים האלה יוצרים בארץ מטבח מעניין. בישול, שבדיוק כמו האנשים, הוא תערובת משונה של תרבויות שהופגשו, ונאלצו להתקיים יחדיו מכורח נסיבות היסטוריות. אוכל אתני יהודי מקורי אפשר למצוא כיום בישראל בעיקר בבתים. יש כמובן מסעדות ודוכני אוכל בהם אפשר למצוא מאכלים עדתיים: קובה בשוק ה"תקווה", סנדביץ' טוניסאי בשוק של רמלה, ורקס טורקי בשוק לווינסקי, וכו'. אבל אין ספק שהאוכל בבתים, במשפחות, הוא האותנטי והמגוון ביותר.
פרסומת
קוראים עכשיו
התחילה לקרוא לפני 14 שנים ו-6 חודשים
|
ישראל אהרוני (סופר על המוקד)
ישראל אהרוני שף ומסעדן, יליד חיפה, בן למשפחה בוכרית. מחלוצי המטבח העילי בישראל ובין התורמים העיקריים להתפתחות התרבות הקולינרית בה. אהרוני הוא הבעלים של מספר מסעדות, בעל טור קולינרי במגזין "שבעה ימים" של עיתון "ידיעות אחרונות" ומחברם של ספרים רבים בנושאי בישול.
אהרוני למד אמנ... המשך לקרוא
|
לקט ספרים מאת ישראל אהרוני
לצפיה ברשימה המלאה, עבור לדף הסופר של ישראל אהרוני
©2006-2023 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ
צור קשר |
חנויות ספרים |
ספרים משומשים |
מחפש בנרות |
ספרים שכתבתי |
תנאי שימוש |
פרסם בסימניה |
מפת האתר |
מדף גדול מדף קטן |
חיפוש ספרים