המטבח של כור ההיתוך / ישראל אהרוני

המטבח של כור ההיתוך

ישראל אהרוני & נלי שפר

יצא לאור ע"י הוצאת ידיעות אחרונות, בשנת 1998, מכיל 201 עמודים, בישול ואפיה » מתכוני עמים







ספר מעולה דירוג של חמישה כוכבים
5
100% בנים
1 בנים   0 בנות
גיל ממוצע:39
1421 התעניינו בספר

תקציר הספר
12 ארוחות, 12 משפחות, 12 עדות, 12 סיפורי חיים בישראל. בספר זה משוטטים אהרוני ושפר ברחבי הארץ ואוכלים בבתים. הם נפגשים עם המשפחות, ושומעים סיפורי חיים מרגשים, נגינת אקורדיון, תפילה וזמירות. נהנים מהתלבושות, הפולקלור והססגוניות, ובעיקר - אוכלים. הם מחפשים את החומרים המקוריים שלא הלכו לאיבוד ב"כור ההיתוך" הישראלי, ומוצאים בישול של נשים - חם, ישיר, ומלא אהבה, סבלנות ותבונת כפיים. 50 שנה קיימת מדינת ישראל, ובה עדות רבות ומגוונות שקובצו להן יחדיו. חמישים שנה אינן פרק זמן ארוך מספיק כדי לגבש "מטבח" במובנו העמוק. אבל באופן פרודוקסאלי, דווקא הנתונים האלה יוצרים בארץ מטבח מעניין. בישול, שבדיוק כמו האנשים, הוא תערובת משונה של תרבויות שהופגשו, ונאלצו להתקיים יחדיו מכורח נסיבות היסטוריות. אוכל אתני יהודי מקורי אפשר למצוא כיום בישראל בעיקר בבתים. יש כמובן מסעדות ודוכני אוכל בהם אפשר למצוא מאכלים עדתיים: קובה בשוק ה"תקווה", סנדביץ' טוניסאי בשוק של רמלה, ורקס טורקי בשוק לווינסקי, וכו'. אבל אין ספק שהאוכל בבתים, במשפחות, הוא האותנטי והמגוון ביותר.


הקורא עיר הקורא מתי
אמנון כפר סבא לפני 5 שנים ו-10 חודשים מענה
ofirli רמת-גן לפני 3 שנים ו-1 חודשים מענה





התחילה לקרוא לפני 5 שנים ו-9 חודשים


ישראל אהרוני (סופר על המוקד)
ישראל אהרוני שף ומסעדן, יליד חיפה, בן למשפחה בוכרית. מחלוצי המטבח העילי בישראל ובין התורמים העיקריים להתפתחות התרבות הקולינרית בה. אהרוני הוא הבעלים של מספר מסעדות, בעל טור קולינרי במגזין "שבעה ימים" של עיתון "ידיעות אחרונות" ומחברם של ספרים רבים בנושאי בישול. אהרוני למד אמנ... המשך לקרוא






©2006-2015 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ