לא בכל יום מזדמן לאדם לפגוש באישה יוצאת דופן כמרגלית נירנברג, לבית-בר ציון. יש משהו מדבק באופטימיות ובשמחת החיים האמיתית של האישה הזו, בת ה-83, שכל כולה מדיפה ניחוחות וטעמים של פעם. שיחה עם מרגלית היא מפגש עם הבוסתן הספרדי. סיפוריה משחזרים את חווית החצרות הפנימיות של ירושלים, שבהן התנהלו פעם חיים, כשענני הריח של התבשילים הסתלסלו אל-על, התפזרו על פני שכונות ירושלים, והפעילו את בלוטות הרוק של כולם.
מרגלית ליקטה בקפידה את המתכונים שאותם רצתה להנציח בספר. כל אחד ואחד מהם הוא מתכון בדוק ומנוסה, שהוכן מאות פעמים, בעיקר בשנים שבהן נהגה לבשל לבני המשפחה, שליקקו את השפתיים וביקשו תוספת. כל מתכון שלה הוא כזה שהוכן באהבה רבה, עם כל הלב והנשמה, אולי כי קודם ולפני הכל היא מודה: "אני אוהבת לאכול ויודעת להעריך אוכל טוב!"...