קלאודיה רודן

קלאודיה רודן

סופר


1.
המחברת, קלודיה רודן, נולדה וגדלה בקהיר, ובה ספגה את המנהגים ואת התרבויות של העולם הערבי ושל הקהילות הנוספות היוצרות את החברה המזרח - תיכונית - ארמנים וקופטים, יהודים ואירופים. היא עזבה את מצרים והשלימה את לימודיה בפריס ובאנגליה והרבתה לנסוע באירופה ובאמריקה הדרומית. למדה אמנות בלונדון והציגה תערוכות מספר של יצירותיה, שבהן היא מנסה לבטא את ססגוניותו התוססת של המזרח התיכון. הספר מטעמי המזרח מכיל, בנוסף למתכונים חומר רקע רב, אנקדוטות, סיפורי עם, וציטטות מספרים עתיקים. המאכלים לצילומי הצבע שבספר הוכנו במיוחד עבור המהדורה העברית של הספר בידי קלודיה רודן, אשר דאגה גם לאביזרי הקישוט. הצילומים האלה אינם נמצאים במהדורה האנגלית של הספר....

2.
פיקניק הוא צורת בילוי החביבה על הכל. האכילה בחיק הטבע מציעה חוויות שבהן נוטלים חלק כל החושים. כזה הוא גם הספר פיקניק של קלודיה רודן. הספר שופע ריחות, טעמים וגם זכרונות ומראות מכל מקום בעולם שבו נוהגים לאכול בחוץ: ביער, בחניון, על שפת הים וגם במרפסת, בחצר או בגינת הגג. לצד מאות מתכונים להכנת מאכלי אסכלה, מטעמים שאפשר לאחסן ולקחת בצידנית ובתרמוס ומאכלים להכנה במטבחים מאולתרים, כולל הספר תיאורים וסיפורים מרתקים. אלו מציגים את הפנים השונות של תרבות האכילה בחיק הטבע, המאחדת מזרח ומערב ואת בני כל המעמדות בהנאה חושנית אחת. קלודיה רודן, ילידת מצרים, למדה בפאריס ובלונדון, וחיה באנגליה היא מחברת של ספרי בישול המרבה להופיע בתכניות טלוויזיה. קלודיה רודן נחשבת לבת סמכא בכל נושאי המזון ובעיקר בתחום המיטבח המזרחי והים תיכוני....

3.
חלק נכבד מהתענוג שבשהייה בקרבת הים התיכון, נובע מהאפשרות ליהנות ממאכליו הנפלאים של האזור - פירות וירקות עזי טעם וניחוח שהבשילו בשמש, טעמיהם הפשוטים והטבעיים של דגים ובשר שניצלו על אש פתוחה, שילובים אקזוטיים של עשבי תיבול טריים ותבלינים מגוונים. המתכונים הכלולים בספר נבחרו בשל טעמם הנפלא, פשטות הכנתם, היותם מייצגים נאמנים של מטבחי האזור, ועשויים מחומרים המצויים בו בשפע. יש בספר קשת רחבה מאוד של מאכלים - ממנות פתיחה ומרקים ועד לקינוחים ומשקאות. דגש מיוחד הושם על מתאבנים מסורתיים האופיניים לאגן הים התיכון על אזוריו השונים - הטאפאס הספרדיים, האנטיפסטי האיטלקיים והמזטים של המזרח התיכון. החלק הראשון של הספר מכיל מדריך צבעוני שימושי של מרכיבי הבישול באגן הים התיכון: הירקות, הפירות, התבלינים, הקטניות, האגוזים, הדגנים והאורז. יש גם פירוט של מיני השמן והחומץ, רטבי העגבניות ומוצרי החלב. מחברת הספר, קלודיה רודן קנתה לעצמה שם בינלאומי בספריה רבי - המכר ובהופעותיה בסדרת הטלוויזיה "בישול ים תיכוני" של הבי.בי.סי....






©2006-2023 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ