» יש כפילויות בתוצאות החיפוש? דווח לנו
ישראל אהרוני

ישראל אהרוני

         ישראל אהרוני שף ומסעדן, יליד חיפה, בן למשפחה בוכרית. מחלוצי המטבח העילי בישראל ובין התורמים העיקריים להתפתחות התרבות הקולינרית בה. אהרוני הוא הבעלים של מספר מסעדות, בעל טור קולינרי במגזין "שבעה ימים" של עיתון "ידיעות אחרונות" ומחברם של ספרים רבים בנושאי בישול.     אהרוני למד אמנות באמסטרדם כאשר הכיר לראשונה את המטבח הסיני. בעקבות הי... המשך לקרוא     
1.
הרומן של אהרוני עם המטבחים האסיאתיים התחיל לפני יותר משלושים שנה. לא פלא: עושרם של המטבחים הללו בלתי נדלה. הם מסעירים, צבעוניים, ריחניים, לעתים עזי טעמים, לעתים עדינים ומאופקים, עשירים ורעננים. יותר מכך: הם משתלבים היטב במגמה ההולכת ומתרחבת בשנים האחרונות של אוכל בריא, קל ורענן. ישראל אהרוני מבשל ממטבחי אסיה מגיש, לראשונה בעברית, ...

2.
הרעיון של הספר הזה פשוט מאוד: גיבוריו הם חומרי הגלם - חומרים פשוטים וטובים הזמינים בכל סוּפֶּר, שוק ומכולת שכונתית: עגבנייה, חציל, חזה עוף, אורז, דג סלמון, דניס, קישוא, שוקי עוף, נתח סינטה, תותים, תפוחים, תאנים ושוקולד גם. לכל חומר גלם קובצו יחד ארבעה מתכונים שונים ומגוונים - 4 מתכוני עגבנייה, 4 מתכוני אורז, 4 מתכוני ביצים וכן הלאה - המבוס...

3.
מטבח סיני, חומרים ישראליים - הבישול הסיני בספר זה קיבץ ישראל אהרוני את העידית במאכלי סין, כפי שהוא מכין אותם, מדי יום, לאורחי המסעדה שלו. אהרוני, בוגר בית הספר לבישול בטאיוואן, השכיל למזג כאן את מבחר שיטות הבישול הסיניות עם חומרים ישראליים ברובם, או כאלה שניתן כיום להשיג ללא קושי בחנויות המתמחות בכך. ייחודו של הספר בשימוש החדש בטכנ...

4.
``הסקרנות וההתעניינות שלי בבני אדם עוברות לרוב דרך האוכל``, כותב אהרוני בפתיחה לספרו. ``אני מבשל עבור אנשים, מאכיל אותם, טועם מהמאכלים שהם אוכלים, לומד את המטבח שלהם, מספר להם סיפורים וכותב עבורם על אוכל. אגב כך אני פוגש אנשים, לומד על חייהם, מבין את הדמיון והשוני בין בני אדם, וחווה שוב ושוב את המיגוון האינסופי של הקיום האנושי.`` רובם ה...

5.
"הסקרנות וההתעניינות שלי בבני אדם עוברות לרוב דרך האוכל", כותב אהרוני בפתיחה לספרו. "אני מבשל עבור אנשים, מאכיל אותם, טועם מהמאכלים שהם אוכלים, לומד את המטבח שלהם, מספר להם סיפורים וכותב עבורם על אוכל. אגב כך אני פוגש אנשים, לומד על חייהם, מבין את הדמיון והשוני בין בני אדם, וחווה שוב ושוב את המיגוון האינסופי של הקיום האנושי." רובם ה...

6.
"בחירת המתכונים הייתה לא קלה, ‏השתדלתי להשאיר בספר בעיקר את המתכונים המיוחדים יותר, אלה שיש בהם איזשהו טוויסט מסוים או חידוש מעניין. לצד אלה השארתי לא מעט נכסי צאן ברזל ממטבחי העולם, חלקם מעובדים במטבחי הפרטי על פי פרשנותי והבנתי... תמיד הבאתי בחשבון שהמתכונים מיועדים למבשל הביתי, זה שאוהב את עבודת הבישול ומוצא בה הנאה גדולה." באהר...

7.
הספר "שיעור פרטי עם אהרוני" נולד בעקבות תכנית הטלוויזיה המצליחה בעלת אותו שם. בספר מקובצות חלק מהארוחות משתי העונות הראשונות של "שיעור פרטי", והוא משחזר אותן אחת לאחת. מעצם טיבה היתה התכנית מבוססת על מגוון גדול ועל חתך רחב של בקשות וצרכים. היו בה מנות שונות, ממטבחים שונים ומגוונים, בדרגות קושי שונות, ובטכניקות בישול רבות. גם הספר הו...

8.
פעם חיכתה לו כבשה באמבטיה. פעם הוא התאהב בילדה שבביתה שתו חלב כחול. פעם הוא בישל לג'וני מיטשל. פעם הוא אכל ביריחו ארוחה ששינתה את חייו, ופעם, עם שאול אברון, הוא עורר מהומת אלוהים במסעדת יוקרה של שלושה כוכבי "מישלן" ב-1981 פתח ישראל אהרוני את מסעדת "יין ינג". מאז ועד ימינו הוא נחשב לאחד מגדולי השפים בישראל והוא שותף לעיצוב התרבות הקולינר...

9.
10.
11.
12.
13.
14.
בשר טחון הוא הבסיס לאין ספור מתכונים ותבשילים. הוא מקבל באהבה תיבול, צורות בישול מגוונות ותוספות שונות. בספר תמצאו כל מה שרציתם לדעת על בשר טחון:איך לבחור, היכן לקנות, כיצד לאחסן ולטפל בבשר הטחון, ובעיקר - איך לבשל ממנו שלל מאכלים מרהיבים וערבים לחך. הספר כולל כ - 100 מתכונים המבוססים על בשר טחון וכתובים בפשטות בהירות ומקצוענות....

15.
אופים בבית מיועד לכל אלה שחושבים שאין כמו ריח של עוגה נאפית שמתפשט בבית, לאלה שיודעים שאין טעים ממאפה ביתי-לאלה שרוצים לאפות בבית. ישראל אהרוני ורפי כהן תורמים מנסיונם העשיר ומתרגמים אותו לצרכיו של האופה הביתי, בתקווה להעשיר את מגוון המאפים ולשדרג את האפייה הביתית, בעזרת פטנטים וטיפים מקצועיים. הספר מכיל מבחר מרהיב ומגרה של מי...

16.
כל מה שרציתם לדעת על המטבח האיטלקי: כיצד להכין ארוחה איטלקית קלאסית, הסברים מפורטים על הכנת בצק לפסטה, על פסטה טרייה ופסטה יבשה. וכמובן - עשרות מתכונים נפלאים ופשוטים להכנה, מחולקים לשמונה פרקים: אנטיפסטי, פיצות ומיני מאפה, מרקים, פסטה, ירקות, מנות בשר, דגים ומנות אחרונות. ניחוחות טוסקנה, נופי סיציליה, עולים מבין התיאורים וכמובן, ...

17.
תקופת המקרא / יוחנן אהרוני תקופת בית שני המשנה והתלמוד / מיכאל אבי-יונה מביתר ועד תל חי - הסטוריה צבאית / מרדכי גיחון מראשית ההתיישבות ועד קום המדינה / יהודה ואלך...

18.
19.
טובי המבשלים בעולם עוברים כיום לבישול דגים. עכשיו נוכל גם אנחנו, בעזרת ספר זה, הראשון מסוגו בישראל. אהרוני מגיש 150 מתכוני דגים, כפי שרק הוא יודע: ממיטב מטבחי העולם וממטבחו הפרטי, למן המתכונים פשוטים וקלים ועד למיטב מעדני האירוח. והמשותף לכולם - מהירות ההכנה. הדג מתבשל במהירות והוא מזין, טעים, בריא ועכשווי. נוסף על המתכונים המפתים הספ...

20.
ישראל אהרוני, האיש שהביא את המטבח הצרפתי לארץ ו"גייר אותו כהלכה", משתף באהבתו העצומה לצרפת ומטעמיה: מנות ראשונות חמות וקרות, דגים, עופות, בשר, ירקות, מנות אחרונות, וכמובן ? יין, בתוספת שלל אנקדוטות וצילומים היוצרים אווירה צרפתית אמיתית....

 


©2006-2023 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ