גורמה בכפר רונית סבירסקי |
|
|
תקציר הספר
"אושר הוא מקום קטן בפרובינציה שבו אוכל טוב עד כדי כך שבשעת הסעודה אתה לא בטוח שאינך הוזה" אמר נסטור רוקפלן, הגסטרונום הצרפתי בן המאה ה- 18. "גורמה בכפר" הוא הספר הראשון מסוגו בישראל המקבץ בכריכה אחת 100 אשפי בישול נפלאים מכל רחבי הארץ, שמזמינים את הקוראים להינות מארוחות מלכים אותן הם מכינים בביתם הרחק מן הערים הגדולות. רונית סבירסקי, עיתונאית תיירות ופני של "ידיעות אחרונות" ומגזין אנשים "עולם האישה" יצאה לחפש ברחבי ישראל את מיטב בשלני הארץ, במשך חודשים ארוכים, טעמה, ראיינה, כתבה וצילמה את ה `פלאות הקולינריים` שנחבאים אל הכלים בכפרים, ביישובים ובמושבים. "גורמה" פירושו אנינות טעם. הארוחות המתוארת בספר, התמונה ובמלל, מהפשטות ועד מתוחכמות ביותר, מציעות להן מעל לכל אנינות טעם. אנינות זו היא תוצר של איכות האוכל, טריותו וטעמו. "גורמה בכפר" פורש בפני הקוראים את הרקע הקולינרי של הבלשנים, מציץ אל הבית הפרטי וחדוות האירוח של בעליו, וכמובן מביא את התפריט שעיון קצר בו מפעיל מיד את בלוטת הטעם. כל אחד מאשפי המטבח בחר במתכון שמאפיין את הבישול שלו והוסיף את "דבר השף", משפט מפתח, המוטו הקטן האישי כל כך. צילומי הצבע של רונית מציגים של פרטים קטנים וזוויות מפתיעות הפותחות דלת של המתרחש בתוך המטבח הפרטי והנפשות הטורחות מאחורי הסירים. צילומי הנוף המרהיבים מנותץ האוכל המושקעות והאווירה הפסטורלית מדגישים את השוני והייחוד של כל אחת מאשפי הבישול האלה, ומעוררים חשק רב להזמין מיד מקום ולצאת לדרך.
פרסומת
לקט ספרים מאת רונית סבירסקי
שם הספר |
---|
גורמה בכפר- ארוחות מלכים בבתים פרטיים |
ארוחה לאוהבים |
גורמה בכפר : ארוחות מלכים בבתים פרטיים |
ארוחה לאוהבים : שפים ובשלנים מכינים ארוחות רומנטיות בטבע, בבית ובצימר |
לצפיה ברשימה המלאה, עבור לדף הסופר של רונית סבירסקי