אורנה ואלה: ספר המתכונים

אורנה אגמון, אלה שיין ועינב ברמן

יצא לאור ע"י הוצאת אחוזת בית, בשנת 2006, מכיל 180 עמודים,


הוסף לסל
קנה חדש: ₪119.00 ₪107.10





ספר מעולה דירוג של חמישה כוכבים
5
100% בנות
0 בנים   1 בנות
395 התעניינו בספר

תקציר הספר

כן, כולל המתכון של לביבות הבטטה!
117 מתכונים בספר האוכל השלם והעשיר מבית היוצר של אחד המוסדות הקולינאריים החשובים והיציבים ביותר בארץ, אשר שינה את תרבות האכילה בתל אביב ובישראל.
"אורנה ואלה", בית הקפה שתורים של ממתינים משחרים לפתחו ומאפיינים אותו מאז פתיחתו, נוסד לפני כ-14 שנים על ידי אורנה ואלה, אז מלצריות שהחליטו להכין במו ידיהן קינוחים למסעדות. זהו אחד המוסדות היציבים ביותר במפת המסעדות במדינת ישראל, והספר מעביר – במילים ובתצלומים – את האווירה המייחדת את המקום.
"אורנה ואלה" הוא מוסד תל-אביבי שעם ייסודו סימן את פריחתו של רחוב שיינקין, על תרבותו האופיינית, ומאז שרד את כל השינויים שחלו ברחוב ובתרבותו.
למנות המוגשות בו – ובהן סלט "הכול", פנקייק דלעת, המבורגר חזה אווז, עלי גפן עם יוגורט ונענע, ועוד רבות אחרות – יש קהל אוהדים שבא ממרחקים ומביא איתו עוד ועוד אנשים. עכשיו, המנות האלה מפורטות במתכונים בהירים, קפדניים מאוד, ולצידם תצלומים מרהיבים של המנות, של שלבי ההכנה ושל עבודת הצוות.
בספר "אורנה ואלה – כל המתכונים" אין סודות. כל המתכונים של בית הקפה הותאמו למטבח ביתי, ובכל מתכון משולבים טיפים מהניסיון המצטבר של שנים של בישול כל מנה בבית הקפה, וכן סיפורים מהיום-יום של המקום, המטבח, העובדים והסועדים.
להנאתכם, שמונה שערים: מנות ראשונות ומרקים * סלטים, מאפים ולחמים * פסטה, אורז וקוסקוס * עיקריות * עוגות, עוגיות וקינוחים * ארוחות בוקר * מתכוני בסיס.
בתיאבון ובהצלחה.










©2006-2015 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ