ללא דירוג ללא דירוג
0 בנים   0 בנות
639 התעניינו בספר

תקציר הספר
"היתה לי תקופה קשה בחיים שבה הייתי מכורה לאוכל. לא במובן הבולמי של המלה, אלא במובנה המעשי. לא היה מדור אוכל שלא קראתי בשקיקה, שעות וימים טרחתי במטבח, וכשלון בהכנת מתכון מסוים העלה בי עצב שלא יתואר. קראתי והתעמקתי בעלילות מסעי אוכל שכתבו מבינים ואנינים, שבהם תיארו ברצינות תהומית ונרגשת איך מצאו בדרום הארץ, במקום סודי - שאת שמו, כמובן, אינם יכולים לגלות - רועה אחד, שלו עז אחת ומיוחדת, הנותנת חלב מיוחד, פעם בשבוע בלבד (בימי ב'), ממנו הוא מכין גבינה מיוחדת עוד יותר, שאת טעמה הם לא ישכחו לעד." כך נפתח ספרה של עידית שחורי (על המשך עלילות העז והגבינה תקראו בפנים), וכך היא ממשיכה: "ארוחה בשניים" ידלג על שלב המסעות במדבר בעקבות הגבינה האבודה ויעסוק בהכנת אוכל. כזה שמכינים מהר, ממוצרים בלתי נדירים בעליל, והוא גם, איזה פלא, יוצא טעים ביותר. ויש כאן, כמובן, גם העניין הזה של הזוגיות. ככה-וככה, תהיות וסיפורים קלילים על הבינו לבינה, ומה שביניהם. לא כל גיבורי הסיפורים מופיעים בספר בשמותיהם. חלקם מוזכרים רק באות משמם, לחלקם הצמדתי שמות בדויים בהחלט. הסיבה לכך היא פשוטה - כל הסיפורים המובאים אכן התרחשו." "ארוחה בשניים" אינו ספר בישול במובן המקובל, כי אם ספר שהוא חובה נעימה בכל בית.




לקט ספרים מאת עידית שחורי
לצפיה ברשימה המלאה, עבור לדף הסופר של עידית שחורי






©2006-2015 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ