הדיאטה הים תיכונית / ד"ר פדון אלכסנדר לינדברג

הדיאטה הים תיכונית

ד"ר פדון אלכסנדר לינדברג

יצא לאור ע"י הוצאת פוקוס, בשנת 2005, מכיל 317 עמודים, תירגום: יעל זיסקינד-קלר.







ללא דירוג ללא דירוג
0 בנים   0 בנות
207 התעניינו בספר

תקציר הספר
הרופא היווני, ד"ר לינדברג, המנהל קליניקה מודרנית לטיפול רפואי משולב, חולק עם קוראיו את ניסיונו הרפואי העשיר בטיפול במחלות שנגרמות על ידי אורח החיים המודרני. הוא מציע פתרונות תזונתיים טעימים ובריאים לבעיות בריאות שונות, ובמיוחד להשמנת - יתר, סוכרת ורמת שומנים גבוהה בדם. המוכחים של הרופא היווני מבוססים על התזונה הים - תיכונית המסורתית, העשירה במזונות טבעיים, כמו פירות, ירקות, קטניות, דגנים מלאים, אגוזים, ביצים, מוצרי חלב ובשר דלים בשומן, דגים ושמן זית. הספר מפרט את החשיבות התזונתית של הפחמימות בעלות האינדקס הגליקמי הנמוך, המעלות בצורה מתונה את רמת הסוכר בדם. פחמימות אלה מאפשרות לנו לצרוך מזון טעים, אך יחד עם זאת בריא ומזין. הדיאטה הים - תיכונית מבוססת על הצומח והחי באזורנו ומתאימה לאקלים ולאורח החיים הקיימים אצלנו מזה דורות. אין דיאטה המתאימה לנו יותר, כאן בארץ, מאשר זאת המוצגת בספר זה. הדיאטה הים - תיכונית מגובה במחקרים מדעיים עדכניים, המוכיחים את תרומתה הרבה לבריאות טובה ולתוחלת חיים ארוכה. ד"ר פדון אלכסנדר לינדברג נולד ביוון והתחנך בה. נטייה תורשתית לסוכרת במשפחתו הובילה אותו ללמוד רפואה ולהתמחות ברפואה פנימית ואנדוקרינולוגית. כיום הוא מנהל קליניקה מצליחה באוסלו שבנורבגיה וזכה לפרסום בסקנדינביה כבשלן נלהב וככתב לענייני מזון.










©2006-2015 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ