מתכונים לפסח מעדות ותפוצות ישראל /

מתכונים לפסח מעדות ותפוצות ישראל

יצא לאור ע"י הוצאת ספרות עכשיו, בשנת 2000, מכיל 92 עמודים,







ללא דירוג ללא דירוג
0 בנים   0 בנות
167 התעניינו בספר

תקציר הספר
גם אם ההיגד, האמירה, הסיפור מאב לילדיו על יציאת מצרים והפיכת העם לריבוני, הוא העיקר בפסח, הרי לא פחות מתלווה לכך הנושא הגסטרונומי שממלא את החג כולו - מליל הסדר בחגיגי עד שבעת ימיו. ספר זה בא לשזור את עושר מתכוני החג למנהגיו, טכסיו, ועריכת השולחן השונה של עדותיו, עם העושר הסיפורי, האגדי והפרשני המתלווה לחוויה ההיסטורית והמאלפת הזו בחיי האומה. תחושת אחדות המשפחה והאחדות הלאומית הנובעת מהחג הזה, הביאו לכך שהמתכונים וההצעות באים מכל המנהגים העדתיים, כולל לאלה שמשתמשים בקטניות - אורז, דוחן, בוטנים, גרעיני חמנייה וכדומה - ולבני עדות שהחמירו על עצמם להוציא בפסח כל שימוש בקטניות משום החשש שהקמח הזה דומה לקמח דגנים. עשרות טעמים נלווים לכל פרק בהגדה של פסח ואלה מטעימים אותנו מהי ערכיות של חירות, בריחה מעבדות, העשרה היסטורית ויפעה של אביב. כל אלה כלולים בקערת ליל הסדר, במרור, בחרוסת, בכרפס, בזרוע, בביצה הטבולה במלח, באפיקומן, בארבע הקושיות, בארבע בכוסות, בארבע הבנים, בפתיחת הדלת לאליהו הנביא. ובכל זאת נדמה שלא פחות טעים הוא מה שבא ממטבחן של הנשים ששיתפו אתנו פעולה בהתלהבות רבה, והביאו מהניחוחות של סבתא ועד למתכונים העדכניים ביותר. אז בחג הזה של יופי משפחתי ולאומי - שיהיה לכם בתיאבון חגיגי, ייחודי, ססגוני, ועמוס טעמים, צבעים וריחות.










©2006-2017 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ