ששת-העוזר שלך במטבח

פלאי-ברונשטיין/שטייניץ

ששת-העוזר שלך במטבח

פלאי-ברונשטיין/שטייניץ

יצא לאור ע"י הוצאת על השולחן,







ללא דירוג ללא דירוג
0 בנים   0 בנות
194 התעניינו בספר

תקציר הספר
"ששת," הספר החדש מבית "על השולחן," הוא כלי עבודה חדשני ומקיף, שיסייע לבשלן - המתחיל והמנוסה כאחד - לבשל בביטחון, בהנאה ובהצלחה. 350 מתכונים מכונסים בספר, אבל "ששת" הוא הרבה יותר מאסופת מתכונים. מתכון הוא הרי רק ההתחלה - כדי להצליח בהכנת מאכל, אפילו הפשוט ביותר, צריך להבין מדוע מבצעים כל פעולה, באיזה כלי כדאי להשתמש, על מה יש לתת את הדעת בעת קניית המצרכים ועוד פרטים וטיפים, שהם הסודות האמיתיים של בשלנים טובים. במרכז הספר 55 משפחות מאכלים, שלכל אחת מהן מוקדש פרק משלה. כל מאכל מובא בכמה גרסאות - מן הקל אל הכבד, מן המוכר ועד היצירתי והחדשני. לפני שניגשים למתכונים, פוגשים את כללי הזהב להכנת המאכלים באותו פרק. המתכונים עצמם מפורטים, בהירים, מלווים בגיוונים מעניינים, הצעות הגשה, טיפים לאחסון וחימום, ובקיצור כל דבר שנחוץ, כדי לבשל אוכל נהדר וליהנות מכל רגע במטבח. בחירת המאכלים משקפת את מה שאוהבים לבשל במטבח הישראלי הביתי. מקום של כבוד ניתן למאכלי עדות, שהפכו לנכס צאן ברזל בכל בית: קוסקוס, כבד קצוץ, חמין, חומוס ועוד. לצד אלה תמצאו מאכלים ושיטות בישול, שנכנסו לרפרטואר שלנו רק בשנים האחרונות: ריזוטו איטלקי אמיתי, תבשילי קארי, משפחה גדולה ואהובה של מוקפצים בסגנון אסיאתי, סושי, טמפורה, סלט ירוק שהופך למנה עיקרית ועוד. מאכלים מסוימים מסבירים עיקרון רחב יותר. כך, למשל, פרק המינסטרונה מדגים הכנה של מרק ירקות עשיר; קדרת בשר ביין מבארת את עקרונות ההכנה של תבשיל בשר בבישול איטי, ואילו החריימה מייצג את משפחת תבשילי הדגים ברוטב. אחרי פרקי המתכונים " -המטבח שלנו" ובו רשימת מצרכים, שכדאי שיהיו במזווה של הבשלן החובב, כלי העבודה הנחוצים במטבח, מדריך תבלינים ועשבי תיבול וגם מקבץ מתכוני בסיס שימושיים. הספר הזה עוסק כולו בבישול. הספר הבא בסדרה "ששת" יוקדש לאפייה ומתוקים. על הספר חתומים שני אנשי אוכל מהשורה הראשונה : אבי שטייניץ, מבכירי השפים הישראלים ובעל ניסיון רב בהדרכה ובהוראת הבישול, ואורלי פלאי-ברונשטיין - טבחית, עיתונאית והעורכת הגסטרונומית של "על השולחן."










©2006-2015 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ